Miből készültetek Biológia és/vagy kémia OKTV-re?
Elsősorban azoktól kérdezem, akik legalább második fordulóba (akár döntőbe) kerültek.
Leginkább tankönyvekre, szakirodalomra vagyok kíváncsi.
Kémiából tudok nyilatkozni.
Legelőször megtanultam az elméletet, erre nagyon nincs királyi út, be kell seggelni kb. Én a mozaikos könyvből tanultam, és magamnak írtam vázlatot, az érettségi követelményrendszert dolgoztam ki. Az eléggé részletes, így ha mindent kidolgozol, majd meg is tanulod, akkor tudsz mindent (milyen egyszerű :))
Érdemes megnézni az Ötösöm lesz kémiából könyvet, én azt végigcsináltam, de talán elég belőle az is, ha mindent nagyon(!!!!!!) alaposan megértesz. Ezután kezdtem bele nagyipari mértékben a régi feladatsorok megoldásába: az apáczai oldalán megtalálod ezeket, több évtizedre visszamenően, mind az első, mind a második fordulóra vonatkozóan. Ha nagyon unatkozol, lehet nézni emelt érettségiket is, de én azokat nem nagyon néztem.
Amikor már eléggé látszott, hogy jó eredményem lesz a második fordulón (még a második forduló előtt), elkezdtünk kísérletezni is, mivel a döntő előtt erre viszonylag kevés idő áll rendelkezésre. Habár így sem sikerült olyan lehengerlő teljesítményt nyújtani a döntőn🥲 az egy külön műfaj, arra sokat kellhet gyakorolni, hogy ráálljon az ember agya (de lehet, hogy valakinek meg nagyon könnyen megy az is).
A második forduló után 12. körül voltam országos szinten, de a fránya kísérletezés levitte a helyezésemet a top 20-on kívülre. Úgyhogy nagyon nem elhanyagolható ez a témakör sem.
Ha van még kérdésed, keress nyugodtan privátban is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!