Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miből készültetek Biológia...

Miből készültetek Biológia és/vagy kémia OKTV-re?

Figyelt kérdés

Elsősorban azoktól kérdezem, akik legalább második fordulóba (akár döntőbe) kerültek.

Leginkább tankönyvekre, szakirodalomra vagyok kíváncsi.

aug. 1. 00:10
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Kémiából tudok nyilatkozni.

Legelőször megtanultam az elméletet, erre nagyon nincs királyi út, be kell seggelni kb. Én a mozaikos könyvből tanultam, és magamnak írtam vázlatot, az érettségi követelményrendszert dolgoztam ki. Az eléggé részletes, így ha mindent kidolgozol, majd meg is tanulod, akkor tudsz mindent (milyen egyszerű :))

Érdemes megnézni az Ötösöm lesz kémiából könyvet, én azt végigcsináltam, de talán elég belőle az is, ha mindent nagyon(!!!!!!) alaposan megértesz. Ezután kezdtem bele nagyipari mértékben a régi feladatsorok megoldásába: az apáczai oldalán megtalálod ezeket, több évtizedre visszamenően, mind az első, mind a második fordulóra vonatkozóan. Ha nagyon unatkozol, lehet nézni emelt érettségiket is, de én azokat nem nagyon néztem.

Amikor már eléggé látszott, hogy jó eredményem lesz a második fordulón (még a második forduló előtt), elkezdtünk kísérletezni is, mivel a döntő előtt erre viszonylag kevés idő áll rendelkezésre. Habár így sem sikerült olyan lehengerlő teljesítményt nyújtani a döntőn🥲 az egy külön műfaj, arra sokat kellhet gyakorolni, hogy ráálljon az ember agya (de lehet, hogy valakinek meg nagyon könnyen megy az is).

A második forduló után 12. körül voltam országos szinten, de a fránya kísérletezés levitte a helyezésemet a top 20-on kívülre. Úgyhogy nagyon nem elhanyagolható ez a témakör sem.

Ha van még kérdésed, keress nyugodtan privátban is :)

aug. 19. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!