Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Neumann János egyetem vélemények?

Neumann János egyetem vélemények?

Figyelt kérdés
Minden érdekel!

2024. júl. 29. 22:43
 1/6 anonim ***** válasza:
89%

Magyarország TOP3 egyetemi listáján van évek óta. Hátulról. Önköltséges képzésekre 100 valamennyi ponttól be lehet már kerülni, ami azt jelenti, hogy full kettes középszintű érettségikkel is. Állami szakokat illetően viszont ugyanannyi a pontszáma, mint egy jóval jobb egyetemnek (legalábbis az idei évben). Gondolok itt SZTE, Debrecen, BGE, ELTE-re.

Az infósokról tudok nyilatkozni, végigbulizzák a féléveket, évközben nagyon zh sincs, cserébe vizsgaidőszakban megy a szenvedés a szorgalmi időszakbeli heti 5-6 buli után. Ezzel szemben egy Elte-s, SZTE-s, DE-s évközben is ír zhkat, vizsgaidőszakban nagyobb eséllyel kapnak megajánlottat, de a diplomájuk is többet ér. Lehet itt azzal jönni, hogy "a tudás számít, nem a papír" , de elsődlegesen mielőtt behívnak interjúzni a papírod nézik és hogy hol végeztél. Hát a Neumann nem a legjobbra értékeltek között van.

júl. 30. 09:52
 2/6 anonim ***** válasza:
95%
Mint a GD vagy a TH egyetemek. 😂
júl. 30. 11:09
 3/6 anonim ***** válasza:
30%
#1- Senkit nem érdekel a papírod, és hogy hol végeztél. Ha nincs mögötted 5 év munkatapasztalat, akkor kezdő vagy és kész. A papírod arra jó, hogy látják hogy elég kitartó voltál hogy elvégez egy sulit, de a szakmát úgyis a cégnél tanulod meg. Volt NJE-s, BME-s és Bánki-s kezdő beosztottam is, nem volt köztük tudásban érdemi különbség, mindet tanítani kellett, ami természetesen így van rendben. De azt feltételezni, hogy bárkit is érdekel hogy hol végeztél, és nézi a papírod, puszta önámítás. Én sem szoktam, illetve több vezetőt is ismerek akikkel beszélgetni szoktam hasonló témákról, ők sem nézik. Sokkal jobban érdekel milyen egyetem melletti projektmunkákat csináltál önállóan, hol voltál duális hallgató/gyakornok.......
dec. 7. 23:20
 4/6 anonim ***** válasza:
47%
3 pont ez az, hogy az NJE-n lófszt se tanulsz. Vizsgaidőszak előtt pár héttel kezdődnek a zh-k, amíg a többi normális egyetem szeptembertől kezdve folyamatosan számonkér. És ahol heti 5x másnapos vagy és annak ellenére is 4-5ösöket szerzel (nem zseniként, mert középiskolában a technikusid is 2-es lett) ott nem lehet valami magas a mérce. De igen, tényleg nem számít, valóban a munkáltatók sincsenek tisztába, hogy ami máshol 2-es, az a Neumannon 4-5ös. Még haver is azzal poénkodott, hogyha kibukik Szegedről, akkor átmegy oda, mert ott simán végez. De hatalmas színvonala lehet tényleg.
dec. 8. 10:21
 5/6 anonim ***** válasza:
0%
Beszéljünk erről majd 10 év múlva, majd ha dolgoztál, szívesen megmutatom neked privátban a BME-s diplomám és tanulmányi eredményeim (gépész mester), és az NJE-e diplomám és eredményeim is (gépész alap), nem fogsz közte jelentős eltérést találni. Semmi tanulással az NJE-n sem mész át 4essel vagy 5-össel. Azon kevesek között vagyok, akik nem csak úgy minősítik az egyik oldlat, hogy nem ismerik a másikat. Mint fentebb említettem, nem csak közvetlen személyes tapasztalatom van, hanem pontosan látom mennyi különbség van a 2 egyetemen végzett pályakezdő között, és hát nem sok...
dec. 8. 20:02
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Szak függő. De az üzemmérnök-infó meg a pénzügy-számvitel egy nevesebb egyetemhez képest gyenge. Emlékszem még mikor 9-10.-es voltam, jöttek hozzánk pályaorientációs napra nálunk végzett diákok. Az nagyon megmaradt, hogy volt egy srác, aki mondta, hogy ott csinálta az alapképzését mérnökinfón, különösebb megerőltetések nélkül kitűnően. Utolsó előtti évben elment cserediáknak egy német kisvárosi egyetemre, ahol azt mondta sokkal többet kapott, mint a Neumannon 3-4 év alatt. A mestert már nem ott csinálta meg, hanem Debrecenben, jelenleg a doktoriját csinálja és az mellett oktat. Ő konkrétan kimondta, hogy gyenge volt neki az az egyetem.
dec. 8. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!