Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kb hány férfi óvodapedagógus van?

Kb hány férfi óvodapedagógus van?

Figyelt kérdés

Tudom, nem mindennapi az ha valaki óvodapedagógus de férfiakból is van egy pár

Ismerősöm férje például az

Szerintetek ez mennyire lehet ciki a külvilág számára?

Van elképzelésetek/tapasztalatotok erről?

júl. 19. 00:23
 1/10 A kérdező kommentje:
Véleménynyilvánítást is szeretnék olvasni ám mi a véleményetek arról ha egy férfi óvodapedagógus
júl. 19. 00:24
 2/10 IgaziÚriember ***** válasza:
30%
Kb 537 darab
júl. 19. 01:01
 3/10 A kérdező kommentje:

Amúgy hallottam egy olyat is hogy mivel annyira kicsik a gyerekek és nem tudják mit csinálnak ha tetszik nekik a nevelő képesek szájon is csókolni…

Elég érdekes

júl. 19. 01:16
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerettem volna komolyan válaszolni, de a #3-as megjegyzésed alapján kérdéses számomra, mi is volt a célod a kérdéssel...
júl. 19. 06:24
 5/10 anonim ***** válasza:
Most már védőnő szakra is felvesznek férfiakat. Manapság már az ilyesmi egyáltalán nem ciki, simán elfogadja a társadalom döntő többsége, és a gyakorlatban sem okoz gondot. Elég, ha csak arra gondolsz, mennyi sok férfi nőgyógyász és gyerekgyógyász működik az országban már évtizedek óta, pedig ők aztán a puszinál jóval intimebb dolgokat is csinálnak. Akit esetleg mégis nagyon zavar valamilyen okból, annak legtöbbször van is lehetősége a férfiakat ezeken a pályákon elkerülni. Az esetleges pedofil hajlamot vagy szociopátiát pedig sajnos nem lehet előre kiszűrni sem a pedagógusoknál, sem az orvosoknál, sem a papoknál/lelkészeknél. Ez benne van a pakliban, bele kell nyugodni.
júl. 19. 07:20
 6/10 A kérdező kommentje:
Igen, sajnos nőknél is ez megy
júl. 19. 07:38
 7/10 A kérdező kommentje:
Illetve ott is vannak azt akartam mondani csak
júl. 19. 07:38
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Pontos arányokat nem tudok, de a felvi statisztikái alapján azt tudom becsülni, hogy legfeljebb pár százalék lehet. Tavaly például 26 férfit és 2071 nőt vettek fel, előtte évben 13 férfit és 878 nőt (az általános felvételi eljárásban). Nyilván nem végez mindenki, és pláne nem helyezkedik el a pályán aktív óvodapedagógusként mindenki, de valószínűleg ez az 1-2% lehet a maximum.

Egyébként ismerős ismerőse, akivel párszor találkoztam, férfiként óvodapedagógus, beszélgettem vele a témáról. Ő azt mondta, hogy neki az a tapasztalata, hogy eleinte a nagy többség közömbösen viselkedik vele szemben, esetleg csendesen inkább csak jelzik, hogy a másik csoportba szeretnék iratni a gyereket, ahol csak női óvodapedagógusok vannak. És nyilván van egy hangos kisebbség, akik pedofiloznak, abnormálisoznak. 1-2 évvel később a tapasztalatai szerint ez jelentősen megfordul. Egyrészt ha a szülő pozitív impulzusokat kap a gyerektől, hogy milyen kedves és aranyos az óvó bácsi, akkor változik a véleményük, másrészt, mivel egyre több olyan gyerek van, akinek már óvodáskorban elváltak a szülei, és az apjuk nem része a mindennapjaiknak, középső- és nagycsoport környékén a leghangosabban ellenzők közül is azt tudják mondani páran, hogy azért örülnek, hogy mondjuk a kisfiuk előtt van egy felnőtt férfi példakép.

Az viszont, hogy valaki szájon puszilgasson egy gyereket, minden szempontból elfogadhatatlan, függetlenül attól, hogy óvó bácsi, óvó néni vagy bármelyik rokon csinálja.

júl. 19. 07:56
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm előző válaszoló, ment a pozitív értékelés cserébe, jót írtál nagyon! Nem a pedagógus puszilja szájon a gyereket hanem a gyerek képes a pedagógust, ahogy olyat is hallottam, hogy mivel annyira kicsi hogy nem tudja mit csinál megütni is képes…
júl. 19. 08:06
 10/10 anonim ***** válasza:

Van néhány férfi óvodapedagógus az ismeretségi körömben (intézményvezető vagyok). A kerületünkben pontosan 4 férfi kolléga van.

Nincs olyan, hogy a gyerek szájon puszilja az óvodapedagógust és fordítva sincs ez. Alapvetően erre vannak nevelve a gyerekek. Ráadásul a gyerekek inkább egymással játszanak és mi amolyan moderátorok vagyunk a csoportban. Egy két szülő van aki a saját gyerekét szájon puszilja, de az óvodában nincs ilyen.

Kérdésed most arra irányult, hogy a férfi óvodapedagógusok pedofilok?

Kapaszkodj meg Kérdező! Vannak férfi tanítók is. Ott sincs szájrapuszi, még véletlenül sem.

júl. 19. 10:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!