Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » BME gólyatáborok milyenek?...

BME gólyatáborok milyenek? Változtak már? (2024)

Figyelt kérdés
A BME hivatalos ismertetőben szépeket írnak, “nem a szivatásról, nem az elsőévesek beavatásáról szól”. De régebbi gyakori kérdésekben sok negatívat is írnak: “koncentrációs tábor”, “beképzelt szeniorok ugráltatnak, ordibálnak veled” stb. Mostanában milyenek?

júl. 15. 11:53
 1/6 anonim ***** válasza:
75%
Marketing.... tudod?!
júl. 15. 11:58
 2/6 anonim ***** válasza:
92%

A BME-n folyamatos konfliktus van a bulizós hangos fél (lecsúszott egyetemisták, akik csak alkohollal tudják jól érezni magukat) és a csendes, tanulni, aludni vágyó másik fél között. A kari programokat sajnos a bulizós fél szervezi, ezért normális rendezvényekből kevés van és nem veszítesz semmit azzal, ha kihagyod a gólyatábort.

(Persze ez nem ennyire fekete-fehér, de alapvetően jelen van.)

Viszont arról nem hallottam, hogy koncentrációs tábor lenne, nem vagy kötelezve semmire, csupán teljesen felesleges elmenni.

júl. 15. 15:37
 3/6 anonim ***** válasza:
89%
Karonként változnak a gólyatáborok, ezt is vedd figyelembe! Az egyik kar gólyatábora merőben más lehet, mint egy másiké, ezért érdemes lenne megadnod, hogy melyik kar iránt érdeklődsz. De 2024 van, sehol nem áldoznak embert, sehol nincs akkora nagy szívatás, mindegyik kulturált.
júl. 16. 08:46
 4/6 anonim ***** válasza:
90%
Amióta több botrány is volt más egyetemek gólyatáborában, azóta mindenhol nagyon figyelnek, hiszen az ilyen történetek egyik egyetem megítélésének se tesznek jót, de tényleg írj konkrét kart, és akkor tudunk jobban segíteni.
júl. 27. 22:42
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem a fent említett egyetemen hanem más mérnöki szak gólyatáborán voltam. Az egyik legfelejthetőbb program volt az életem során. Pedig szerettem bulizni ha arról volt szó de tanulni is amikor kellett. Par félév után már volt asszem közös tárgyam olyan emberrel aki a golyataborban nagy király felső éves szervező volt ... :D
júl. 28. 19:14
 6/6 anonim válasza:
86%

(Spoiler alert)

Az utóbbi években (2023-ban is) a BME-s gólyatáborban egy szerepjáték, átverő-show volt a koncepció.

A főszervező speaker a beépített álgólyákat előre betanult jelenetekben megalázza és bántja (pl. mindenki előtt széttöri a telefonját, ordít vele, sértegeti). A tábor végén a szervezők felfedik, hogy színjátéknak szánták a dolgot.

Ne hidd el, amit a honlapra írnak, hogy "nem lesz szívatás", minden évben ezt írják.

A regisztrációs héten és év közben sok jó program lesz, ahol ismerkedhetsz, nem hagysz ki semmit!

aug. 5. 19:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!