Szegeden melyik koliba érdemes jelentkezni?
Sziasztok :) Informatika (TTIK) szakra jelentkeztem és nem igazán ismerem a kolikat, ezért kérek segítséget itt.
Hova érdemes jelentkezni ahova lenne is esélyem bekerülni illetve infósként melyik kolikba lehet(ha van erre szabály)?
Kb 380 körüli pontom lesz majd, 100 km-re lakom Szegedtől. Sajna tényleg nem igazán tudom hogyan működik a koli pontszámítás dolog, azért leírom ezeket az infókat, hátha annak segít aki ajánlana kolit :)
Köszi szépen előre is a segítséget, szép napot! :)
Az első jól mondja, annyit tennék hozzá hogy még a Herman is karközi, az is Újszegeden van, a Móra közelében. Nézd meg a kolik fb- és weboldalait (néhány elég elavult, de a legtöbb fontos információt megtalálod). Illetve tudtommal ezeken kívül még mehetsz nem SZTE-s kolikba is, pl. felekezeti.
A Károlyiba a legkönnyebb bekerülni, mert 800 fős, viszont sokan azt tartják a leghangosabbnak/legkoszosabbnak is. Ez persze attól is függ kikkel kerülsz össze, nem kell félni tőle, de van, akinek nem annyira jön be.
A Móra és az Eötvös szakkoli, úgyhogy nagy a közösségi élet, illetve úgy tudom kötelezően kell a kolin belül is kurzusokon részt venni. Ha nem tévedek, az Eötösbe már jelentkezni kellett. A Móra motivációs levelet, pontszámot, versenyeredményeket és emelt érettségiket néz, de általában 450+ ponttal vesznek fel.
A Hermanról nem sokat tudok, de talán nem olyan nehéz a bekerülés.
Az Öthalmi annyiban más, hogy "lakások" vannak kialakítva, nem egy egész folyosó osztozkodik a mosdón/konyhán. Cserébe kint van a semmi közepén, de megoldható a közlekedés, szegedi és távolsági buszok is járnak ki, viszont éjszaka nem járnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!