Melyek a leggyakrabban előforduló esszé témák az emelt töri érettségin?
Figyelt kérdés
júl. 3. 21:27
1/10 anonim válasza:
Ilyen nincs, bármi lehet a követelmények közül.
2/10 A kérdező kommentje:
Igen, elméletileg bármi lehet, viszont vannak témák, amik az elmúlt években többször is visszaköszöntek. Ilyen például az ENSZ, Károly Róbert stb. Ehhez hasonlóakra gondoltam.
júl. 3. 23:21
3/10 anonim válasza:
Nem köszöntek vissza többször, én ezeket még nem láttam mint esszé téma.
4/10 anonim válasza:
Tényleg nincs ilyen, ha valami többször szerepelt, az csak véletlen. És a hiedelemmel ellentétben évfordulókra sem választanak ki szándékosan témákat.
Felesleges ezen rugózni, csak tanulj meg mindent, amit tudsz, és vagy szerencséd lesz, vagy nem.
Üdv, egy volt emelt töris :)
5/10 anonim válasza:
Nekem az hamarabb lenne logikus, hogyha egy adott téma többször is előfordult az előző években, akkor pont nem azt veszik elő ötödjére is. De ilyenekre felesleges építeni tényleg.
6/10 anonim válasza:
Általában ami előző évben volt, az következőben 1000%, hogy nem jön elő. De ezt akár az előző 3-5 évről is el lehetne mondani, mert az is gyakori. Mindenesetre ne azt logikázd, hogy mi lesz, hanem mindegyik eshetőségre készülj fel. Ne álltasd magad, hogy "jajj ez a téma már rég voltak biztos ez lesz". Nem biztos. Ne ess pofára.
7/10 anonim válasza:
#6 ez nem igaz, pl a nagy gazdasági világválság is két egymást követő érettségi időszakban is előkerült
8/10 anonim válasza:
7, de ennek lehetősége 1 a 10-hez. Ha az elmúlt 5 évben volt, akkor tuti nem mostanában lesz ilyen megint.
10/10 MDaniel98 válasza:
Az, hogy mik kerülnek be az ilyen érettségiben mint feladatok kizárólag attól függ, hogy éppen milyen lábbal kelnek fel azok az emberek akiknek hatalmában áll ilyeneket összeállítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!