Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hol húzom meg a határt, hogy...

Hol húzom meg a határt, hogy velem van-e baj vagy az oktatóval?

Figyelt kérdés

Felhasználtam az összes alapórámat vezetéshez és elvileg azon felül majdnem dupla annyit kellene vezetnem még.

Megyünk is a városban stb, de azt érzem annyira nem fejlődöm és nem feltétlenül vagyok tisztában mindennel. Nyilván azért megyek oda, hogy tanuljak, én nem tudom azt megmondani, ha ő valami olyasmit nem mutatott vagy mondott el, amiről nem tudok.

Érdemes lehet oktatót váltani ennyi pénz és idő után? Nem is nagyon tudnám neki megfogalmazni, hogy mik azok a dolgok, amiket kellene jobban gyakorolni, mert tök mindegy melyik részét nézem, egy csomó hibám van még mindig, máskülönben nem mondaná, hogy még ennyit kell mennem, nem?

Mitől számít jónak egy oktató? Én inkább zavarodottságot és bizonytalanságot érzek sokszor a vezetéssel kapcsolatban.

Más is volt esetleg így ezzel, hogy nem tudja, mi lehet a baj, hogy miért nem megy a vezetés? Nem látom a végét a dolognak egyáltalán, mi lesz, ha annyi óra után sem fejlődök, mint amennyit mondott, hogy menjek még vezetni? Az úgy már tök sok időben is, meg pénzben is, gondolok itt arra, hogy április óta vezetek és akkor kb szeptemberre mehetnék vizsgázni, ha minden jól megy és nem is kell még plusz óra. Ez így reális lehet vagy szokatlan? Most csak a vezetésre gondolok.

2024. jún. 12. 18:24
 1/8 anonim ***** válasza:
71%

Személyes véleményem szerint az oktató nagyjából azért van ott, hogy megakadályozza, hogy a tanuló balesetet csináljon, minden más rajtad múlik.

A vizsga mindenképp mázlin is múlik, lehet egy váratlan szitu, amire nem vagy felkészülve. Ennyi idő alatt nem lehet rutint szerezni.

2024. jún. 12. 18:31
 2/8 anonim ***** válasza:
52%

Az egyes jól mondja. Elvileg megtanultad a Kreszt, elméletben tudsz már vezetni, az oktató egy biztosítás, hogy nem csinálsz hülyeséget.

Ha olyan helyzetekben nem szól, amikor kéne, nem figyel rád, az baj, akkor érdemes váltani.

Van akinek sok óra kell, ez sokszor nem oktatófüggő, hanem pl hely- vagy személyiségfüggő.

2024. jún. 12. 18:59
 3/8 A kérdező kommentje:
Hát akkor minek fizetek és ülök ott, ha neki kb semmi dolga sincsen a felügyeleten kívül? Minek hívjátok akkor "oktatónak" egyáltalán? Ez amit írtok messze van az oktatástól. Egyébként jól írod 2-es tudom a Kreszt és az EÜ-t, akkor meg miről beszélünk, hogy "oktató" ő már elvileg semmit sem tud nekem tanítani, nem?
2024. jún. 12. 19:04
 4/8 anonim ***** válasza:
52%

Azért fizetsz és ülsz ott, mert ez a szabály. Mert te egyedül, vagy laikussal jogosítvány nélkül nem vezethetsz.

Az oktató ki van képezve arra, hogy felmérje, hogyha te valami hülyeséget akarsz csinálni, és ezt megakadályozza. Ez lehet bármi az egyirányú rossz oldali behajtásától mások életének veszélyeztetéséig.

De fordítsuk meg a dolgot. Mit vársz, mit mondjon, amit te Kresz-en (vagy Eü-n, de az most kevésbé lényeges) nem tanultál meg?

2024. jún. 12. 19:10
 5/8 A kérdező kommentje:

#4: Ja értem, tehát ha adnék most neked egy 100 oldalas szöveget egy olyan amúgy tök gyakorlatias témáról, amihez te nem értesz, nincs semmi gyakorlatod benne, teljesen szokatlan számodra, sőt még erősen le is van szabályozva minden mozdulatod, akkor te azt minden gond nélkül replikálni tudnád nem igaz? Mert hát mindent tudsz, nem? Én addig meg ülök a sarokban és odabököm hogy ez sz*r volt, ha nem sikerült mégsem. Mert gyakorlatilag most így állítottad be a témát.

Mert hát én nagyon komolyan kivagyok képezve rá ám!

2024. jún. 12. 19:34
 6/8 anonim ***** válasza:

Nyilván nem elvárás mindent tökéletesen tudni gyakorlatban. Ezért van ott. Elmondja, ha valamit rosszul csinálsz, megmondja, hogyan kéne helyette. De ezt már leírtam.

Szóval megkérdem mégegyszer.

Fordítsuk meg a dolgot. Mit vársz, mit csináljon vagy mondjon, amit most nem csinál? Mert eddig csak azt olvastam, hogy bizonytalan és zavarodott vagy, nem írtál még konkrét kritikát az oktatódról. Ha valamit rosszul csinál és ezt meg tudod fogalmazni, akkor megfontolandó váltani. Ha csak annyit látsz magadon, hogy nem fejlődsz azzal a sebességgel, ahogy szeretnéd, lehet nem az oktatódban kell keresni a hibát.

2024. jún. 13. 00:40
 7/8 A kérdező kommentje:

#6: Akkor lehet én nem vagyok elég kritikus vele szemben, ami valszeg amiatt van, mert inkább nem szeretnék azzal kínlódni, hogy esetlegesen iskola váltással foglalkozzak, mert már így is ismerőshöz járok. Például nem tetszik, hogy többször mondogatja, hogy ezt is megmutatja, meg azt is, aztán meg a kövi órán megkéri, hogy csináljam meg magamtól, amikor még egyszer sem csináltam. Ha most én is mondom neki hogy csináljuk, meg ő is emlegeti hogy majd igen, de nem csináljuk mégsem, mert most a nem tom merre autókázunk ahol pont nem tudunk olyan helyen megállni. 30 óra alatt egyszer sikerült megmutatni például, hogy hogyan néznek ki az elindulási teendők. Elméletben egyébként tudtam a dolgot, kivéve ennek is megvan, hogy hogyan szeretik ha bemutatod a dolgot és hát nem úgy ahogy én gondoltam elmutatni. Ha ezt a példát se érted, akkor sajnálom.

Erősen kételkedek, hogy minden el lett-e mutatva nekem az autókezeléssel kapcsolatban részletesen, inkább egy kicsit olyan ez, hogy óóóóó megy ez neki, azt már második alkalommal mentünk ki a forgalomba, aztán hát végül is elgurult az autó, nem mentem neki senkinek az is igaz, de valahogy mégis azt a visszajelzést kapom, hogy nem megy egy csomó órával azután is. Szóval még szép, hogy bizonytalan számomra mi is a helyzet most ezzel. Elvileg úgy lenne, hogy az első nyolc óra alapoktatásról szólna, akkor én mit kerestem egyáltalán az autók között?

Áruld már el mit gondolsz mivel lenne mással a probléma, mintsem az oktatóval? Nem lehet azért vannak autókezelési problémáim, mert nem mutatta el elégszer, csak rám hagyta én meg azt hittem az úgy jól van? Magyarázd el kérlek mi akadályozna egy teljesen átlagos és egészséges embert a vezetésben, ha felismeri a táblákat, tudja a szabályokat stb?

Egyébként voltak akik automata váltóst ajánlották nekem tegnap amikor ezt emlegettem, de én azért mentem manuálisra, mert mindenkinek a családban az van és így addig nem tudnák vezetni vizsga után, ameddig nem veszek magamnak egy olyat. Azon gondolkodom, hogy vajon kitartsak az oktató véleménye mellett és lenyomjak még 20 órát vele vagy már most váltsak-e rá, hátha azzal könnyebben fog menni. Aztán ha már magabiztosan megy automatával, akkor megpróbálhatom a manuálist megint gondolom. Én azért szeretnék utazgatni az országon belül is stb, mindennapokban is jó lenne nekem egy autó vagy legalább másét azért eltudjam vezetni.

2024. jún. 13. 18:11
 8/8 anonim ***** válasza:

Lehet ezzel kellett volna kezdeni akkor, nem azzal, hogy brühühü nem fejlődök de nem írom le, mi a bajom az oktatóval.

Ha nem csináltok végig gyakorlatban olyan dolgokat, ami elvárt a vizsgán, az baj. Nyilván, ezt sem én, sem senki más nem tagadja.

Arról nem az oktató tehet, hogy bizonytalan vagy. A magabiztosság rutinból ered, amit 30, 100 vagy akár 1000 óra vezetés alatt is nehéz összeszedni. A magabiztosságnak van személyiség faktora is, egy alapvetően magabiztos személy kevesebb rutinnal annak fogja magát érezni. Erre értettem, hogy nem feltétlenül az oktatóban kell keresni a hibát.

Én sem vagyok egy alapvetően magabiztos személy, bele is telt 2-3 év rendszeres vezetésbe, hogy kényelmesen, magabiztosan járjak a forgalomban. Vannak ilyen emberek, az oktatóváltás ezen nem segít.

2024. jún. 13. 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!