Ha nem megyek el az előrehozott emelt angol szóbelimre, akkor októberben újrapróbálkozhatok? És fizetnem kell érte akkor már?
Figyelt kérdés
Az írásbelim 95%-os lett, és nagyon szomorú vagyok miatta.😔jún. 4. 17:44
2/9 anonim válasza:
Igen, fizetned kell. Ha nem tetszik az eredményed, még 1-2 százakékkal fel tudod húzni egy maxos szóbelivel. Minden rossz indulat nélkül, miért akarsz kicseszni magaddal?
3/9 A kérdező kommentje:
Sajnos maximum 1%-kal lennék képes felhúzni egy hibátlan szóbelivel. 2 hiba és már csak 94%... Nem tudom, hogy tényleg kicseszés lenne-e, hogyha jövőre újramennék. Mármint tudom, hogy fizetnem kell érte abban az esetben, de lehet megérné azt a plusz pár pontot.
jún. 4. 19:11
4/9 anonim válasza:
Nem tartom valószínűnek, hogy ezen fog múlni bármi. Ha majd a többi tantárgynál lesz, ami gyengébben sikerül, akkor ott esetleg el lehet gondolkodni a javításon, de ilyen eredményt teljesen felesleges javítani. Szóval igen, kicsesznél magaddal, nem is kicsit. Semmi nem garantálja, hogy legközelebb hibátlan lesz akár az írásbelid, akár a szóbelid. Mondom ezt úgy, hogy az angol előrehozottam nekem is 98%-os lett néhány éve. 90% fölötti eredményeknek mindenképp örülni kell, és teljesen értelmetlen őket javítani.
5/9 A kérdező kommentje:
Ez igaz, de nagyon elkeseredett vagyok, mert 2 pontot is csak figyelmetlenségből vesztettem el, amivel 97% meglett volna és most sokkal boldogabb lennék... Az ELTE jogi karát nézegettem, ahová kb. 480 pont kell államira, és a másik emelt tantárgyam a történelem lesz. Ez azt jelenti, hogy akkor 95%-osra kéne csinálnom a törit is, ami sokkal nehezebb feladat mint egy 98-100%-os angol érettségi. Ezért szerettem volna minél magasabb pontszámot elérni angolon.😔
jún. 4. 19:25
6/9 anonim válasza:
Eddig (!) annyi kellett oda. Most változott a pontszámítás módszere, szóval várd meg a júliusi ponthatár hirdetést, mielőtt beleéled magad ebbe. Meg amúgy is: ha nem elég ez a 95% (amit kétlek), akkor majd ha már tényleg felvételizel, akkor bőven ráérsz ezen gondolkozni. Ha nem vesznek fel elsőre, akkor sincs semmi, majd újra próbálkozol. Csomóan csak többedszerre nyernek felvételt a kiszemelt szakra, és nem a hülyék, hanem sokszor pont azok, akiknek a jog vagy az orvosi a cél.
7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a kedves válaszokat! Segített belenyugodnom az eredménybe, és valamelyest eloszlatni az érettségivel/felvételivel kapcsolatos félelmeimet. Elmegyek a szóbelire és remélem a legjobbakat😊
jún. 4. 20:10
8/9 anonim válasza:
Mit vesztesz ha most elmész szóbelizni? Bárhogyan is sikerül októberben újra mehetsz igaz fizetned kell érte.
9/9 A kérdező kommentje:
Ha elmegyek a szóbelire, akkor októberben már nem mehetek újra érettségizni, hanem meg kell várnom, amíg megszűnik a tanuló jogviszonyom az iskolámmal. Ha ez nem így lenne, akkor nyilván a kérdés maga sem született volna meg.
jún. 4. 20:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!