Záróvizsgán fel lehet olvasni a jegyzetem?
Nem így működik. Bele fognak kerdezni elölről, végéről, közepéről, vertikálisan, horizontálisan, kapcsoló, interdiszciplinális területekre is, akár.
A kidolgozási idő voltaképpen vázlatra, átgondolásra szolgál, nem pedig bebiflázott szöveg leírására, visszaadására.
Lehet, hogy az első mondatod után meghatározásokat, definíciókat kérdeznek, összefüggésekre kérdeznek rá.
Tudsz-e a tárgyon, témán keresztül átfogóan, de részletesen is gondolkozni.
1#-es vagyok.
Azt tanácsolom, hogy lazíts, mindig mindenre válaszold meg, ami a megtanult anyagból eszedbe jut.
5-en lesznek, mindegyik kérdezni fog valamit.
Megint mellé. 😁
Interdiszciplináris.
Ez a fránya mini klaviatúra.
Azt gyakorold, amikor megtanultad a tételeket, hogy úgy ismételd át, hogy tegyél fel rá kérdéseket.
Aztán csak a kérdéseket olvasd, és fejből válaszold meg azokat.
Nekem sokat segített.
Mégis mit gondolsz hogy beülsz a kezedbe veszed a jegyzetet és azt fogod olvasni mint valami óvodás? Egy egyetemi szak végére az a minimum, hogy kerek, összetett mondatokkal képes legyél az adott tudományterületről megfelelő minőségű prezentációt adni. A jegyzet arra szolgál, hogy saját magadnak vázlatpontokat írj le, ami alapján felépíted a szóbeli feleletet, figyelve, hogy minden lényeges részt érints benne.
A szóbeli felelet előtt mi elvesszük ezt a jegyzetet és figyeljük, hogy mennyire vagy képes strukturált módon elmondani az anyagot, figyelve a megfelelő felépítésre valamint az összefüggésekre illetve a megfelelő prezentációs módra és a megfelelő domain-specifikus szóhasználatra. Ha erre nem vagy képes akkor az egyenlő a bukással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!