Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Záróvizsgán fel lehet olvasni...

Záróvizsgán fel lehet olvasni a jegyzetem?

Figyelt kérdés
A karomon fél óra rendelkezési idő áll a tétel kidolgozására. Tanultam és megy az anyag, de szóbeli feleletnél mindig leblokkolok főleg most úgy, hogy 5-en fognak nézni közben. Nagyon izgulós vagyok sajnos, ezért érettségin is úgy csináltam, hogy amit kidolgoztam azt felolvastam sok szemkontaktussal. Szerintetek záróvizsgán meg fognak szólni ezért, vagy megbuktathatnak? Jegyet ha emiatt rosszabbat adnak, az nem érdekel, nekem nem számít hanyas lesz csak menjek át.

2024. jún. 3. 13:59
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem így működik. Bele fognak kerdezni elölről, végéről, közepéről, vertikálisan, horizontálisan, kapcsoló, interdiszciplinális területekre is, akár.

A kidolgozási idő voltaképpen vázlatra, átgondolásra szolgál, nem pedig bebiflázott szöveg leírására, visszaadására.

Lehet, hogy az első mondatod után meghatározásokat, definíciókat kérdeznek, összefüggésekre kérdeznek rá.

Tudsz-e a tárgyon, témán keresztül átfogóan, de részletesen is gondolkozni.

2024. jún. 3. 14:47
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

1#-es vagyok.

Azt tanácsolom, hogy lazíts, mindig mindenre válaszold meg, ami a megtanult anyagból eszedbe jut.

5-en lesznek, mindegyik kérdezni fog valamit.

2024. jún. 3. 14:50
 3/6 anonim ***** válasza:
Bocs: interdiyzciplináris.
2024. jún. 3. 14:51
 4/6 anonim ***** válasza:

Megint mellé. 😁

Interdiszciplináris.

Ez a fránya mini klaviatúra.

2024. jún. 3. 14:52
 5/6 anonim ***** válasza:

Azt gyakorold, amikor megtanultad a tételeket, hogy úgy ismételd át, hogy tegyél fel rá kérdéseket.

Aztán csak a kérdéseket olvasd, és fejből válaszold meg azokat.

Nekem sokat segített.

2024. jún. 3. 14:54
 6/6 anonim ***** válasza:

Mégis mit gondolsz hogy beülsz a kezedbe veszed a jegyzetet és azt fogod olvasni mint valami óvodás? Egy egyetemi szak végére az a minimum, hogy kerek, összetett mondatokkal képes legyél az adott tudományterületről megfelelő minőségű prezentációt adni. A jegyzet arra szolgál, hogy saját magadnak vázlatpontokat írj le, ami alapján felépíted a szóbeli feleletet, figyelve, hogy minden lényeges részt érints benne.

A szóbeli felelet előtt mi elvesszük ezt a jegyzetet és figyeljük, hogy mennyire vagy képes strukturált módon elmondani az anyagot, figyelve a megfelelő felépítésre valamint az összefüggésekre illetve a megfelelő prezentációs módra és a megfelelő domain-specifikus szóhasználatra. Ha erre nem vagy képes akkor az egyenlő a bukással.

2024. jún. 3. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!