Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hol lehet elhelyezkedni...

Hol lehet elhelyezkedni aranykalászos gazda végzettséggel?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Egy ideje gondolkozom rajta, hogy elvégzek egy ilyen aranykalászos gazda képzést.De nem egészen látom át ezt az egészet.Tulajdonképpen mire jó ez a részszakma?Hol lehet vele elhelyezkedni?
2024. máj. 31. 09:32
 1/4 anonim ***** válasza:
78%
A tévében. Tudod, Házasodna a gazda.
2024. máj. 31. 10:11
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Ez a fajta vegzettseg nagyobb meretu foldvasarlasra jogosit. Csupan ennyi az oka, hogy letezik.
2024. máj. 31. 13:24
 3/4 A kérdező kommentje:
Értem én is ezt olvastam róla.Ezért úgy gondolom úgy van értelme, hogy mellette elvégzek egy mezőgazdasági vagy erdészeti technikusi képzést is.
2024. máj. 31. 15:02
 4/4 anonim ***** válasza:

Az Aranykalászos gazda tanfolyam azoknak jó, akik a mezőgazdasággal szeretnének foglalkozni kicsit nagyobba. Vagy épp azzal foglalkoznak, de nincs szakirányú végzettségük.

Pl. A 60 éves Pista bácsi akinek 200 juha van a Hortobágyon neki jó, mert 2-3 hónap alatt elvégzi(8 általános iskolai végzettség mellett) és hivatalos "képzett személy lesz". Nem mintha többet tudna a juhokról, mint bárki az Mg. egyetemen. De egyúttal EU-s és nemzeti előírásnak is megfelel majd és így hivatalos Állattartóként is regisztrálva lesz. (Bár azt amúgy is megkapta volna 5 év állattartás után, de van papírja.)

Önmagában ez egy 2-3 hónap alatt elvégezhető tanfolyam. Sokat ne várj tőle.

Ha mezőgazdaságba helyezkednél el, mint kétkezi alkalmazott vagy traktoros, esetleg állatgondozó ott azért jó pont lehet.

A gépkezelői igazolványok, amiket ingyen igényelhető mellé, már az is jó egy mezőgazdasági munkakörbe.

De önmagába ne várj sok tudásértéket 2 hónap alatt. PAPÍR a lényeg!

2024. júl. 7. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!