Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek ha valaki igazán...

Szerintetek ha valaki igazán el akar érni valakit, azt mindent beleadva el is érheti? (továbbtanulásra gondolok itt)

Figyelt kérdés

Az ofőnk folyamatosan azzal traktál minket, hogy az osztály 50%-a olyan nagy célokat tűzött ki (már magához képest), hogy nem fogja tudni elérni azt, csak tönkreteszi magát.

Szerinted létezik ebben az esetben a "túl nagy fába vágja a fejszét" effektus? Vagy ha valaki igazán el akar érni valamit (itt: azt a bizonyos pontszámot:), akkor azt el is érheti?

Én is szoktam ilyenkor látni, hogy amikor erről beszél, ilyen jelentőségteljes pillantásokat vet rám:) Mert hogy orvosira akarok menni, és nem hiszi, hogy sikerülni fog. De ezzel csak segít, mivel én tipikus "azért is" ember vagyokxD Meg nem is vagyok buta, szóval - nem dicsekvésből - ész terén elég jól el vagyok látva, csak lusta vagyok:S

De sok osztálytársamon látom, hogy igenis bántja őket, amikor ilyeneket mondanak nekik.

Pedig szerintem, ha valaki teljes szívből akar valamit, az apait-anyait belead, és épp ezért 90%, hogy sikerülhet neki.

2010. okt. 28. 20:55
 1/4 anonim ***** válasza:
.
2010. okt. 28. 21:12
 2/4 anonim válasza:
Kb. én is ugyanígy vagyok ahogy te... de mégis sorba kúrok el mindent, matek előrehozott érettségit, jegyeket, mindent. pl. egyik dogámra tanultam elég sokat erre kettest kaptam rá (pedig egész idáig négyesnél rosszabbat nem kaptak ilyen dogákra). Szóval igen, mindenkinek vannak jobb és rosszabb napja, de szerintem nagyrészt a szerencsén is múlik minden
2010. okt. 28. 22:01
 3/4 anonim ***** válasza:
Ismerős a helyzet, bennem sem hitt az ofőm, aztán mégis orvosis lettem :D A tanácsom tanulj tanulj tanulj! Az emelt érettségi is elég nehéz, de az egyetem maga a "pokol", itt lustasággal már az első héten elvágod magad, és onnantól már csak egyre durvább. SOTE, én így szeretlek! :D
2010. okt. 28. 22:34
 4/4 anonim ***** válasza:
Természetesen az ember akarattal sok mindent elérhet, ugyanakkor amondó vagyok néha közbejöhetnek olyan dolgok, amik keresztbe húzzák az ember számításait. Ekkor kell életbe léptetni azt az elvet, hogy minden okkal történik. Én igyekeztem mindent megtenni azért a gimis éveim alatt, hogy közgazdász lehessen belőlem, a matekra akartam rágyúrni, 5 évig 5-ös voltam belőle mindig, amiért rengeteget dolgoztam, a próba érettségiket 90% környékén teljesítettem végig, majd amikor oda kerültem hogy élesben megy, akkor fogalmam sincs mi történt, de iszonyatosan nem ment... 65%-os lett, közgázról lecsúsztam, viszont a vésztartalékként megjelölt szakra felvettek... Próbáltam nem csalódásként megélni a helyzetet, hanem úgy, hogy ennek oka van, és biztosan jobb helyem lesz itt... Azóta is hálálkodom a sorsnak, hogy végül építőmérnöki szakra vettek fel, mert ezt egyszerűen imádom, a tanulás olykor már nem teher, sokkal inkább hobbi! :) Jelenleg nem érzem úgy, hogy a közgázzal hasonlóan jó viszonyban lennék :)
2010. okt. 29. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!