A hidegháború benne van a 2024-es követelményekbe a történelem érettségin?
Érettségi követelményekkel kapcsolatban az oktatas.hu-n kellene tájékozódni, nem a Gyakorikérdéseken… De ezt már sokszor megválaszoltuk.
[link] oktatas.hu/pub_bin/dload/kozoktatas/erettsegi/vizsgakovetelmenyek2024/tortenelem_2024_e.pdf#page=11
Nyilván. Én 1996-ban érettségiztem, 1990-ig tanultuk a dolgokat. És én pont a hidegháború korából érettségiztem.
Azóta közel 30 év telt el, még hosszabb idő telt el a hidegháború óta, ez már a múlt század, biztos benne van az érettségi követelményekben.
Egyértelműen benne van. Sőt mostmár vannak témakörök, amik a hidegháború utáni korszakból vannak.
Pl az idei emelt érettségi témakörök között az alábbiak a hidegháborúval és az azóta eltelt időszakkal foglalkoznak:
- (30) A kétpólusú világrend
- (18) Az Európai unió és Magyarország az Európai Unióban
- (19) A mai Magyarország politikai intézményrendszere és választási rendszere
- (15) Az emberi jogok és a jogegyenlőség elve ,állampolgári jogok és kötelességek (ezt azért tettem a listára, mert a témakör része az Alaptörvény, ami 2012 jan 1.-én lépett hatályba)
- (5) Magyarország gazdasága 1867-től napjainkig (ebbe beletartozik a hidegháború időszaka és az azutáni időszak is)
- (4) A világgazdaság a 20.-21. században
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!