Ha már jelentkeztem emelt érettségire de végül mégse
akarok elmenni rá akkor elég az ha nem jelenek meg?
Figyelt kérdés
Kell-e orvosi igazolás ha nem megyek arra az érettségire vagy elegendő ha nem jelenek meg és nem lesz belőle gond? Ha esetleg valaki tudja, ebből a tantárgyból jövő májusba attól meg tudok ujra érettségizni ha meggondolom magam? És van olyan eset ahol nem fizetős ha újracsinálod az érettségit?
Attól függ milyen tantárgy. Orvosi igazolással nem vagy felmenthető.
ápr. 16. 08:33
2/7 A kérdező kommentje:
Biológia emeltről lenne szó
ápr. 16. 09:02
3/7 anonim válasza:
Még nem késő belehúzni! Van két heted átnézni az anyagot, gondolom ha ezt választottad emeltnek akkor van némi fogalmad róla, jártál + felkészítőre. Az érettségi egy aprócska pont az életedben, hidd el sokkal sokkal komolyabb vizsgák fognak rád várni az egyetemen. Mindenki fél tőle nyilván, de megfutamodni sosem jó megoldás.
ápr. 16. 11:17
4/7 A kérdező kommentje:
Sajnos az érettségi terveimet betegség miatt kellett módosítanom es szinte semmit nem tudtam eddig tanulni szóval ebben a két hétben mar inkább a fontosabb tantárgyakat koncentrálnak es meg az se biztos hogy tudok-e majd menni az érettségire. Ezért érdekelne hogy lehet-e abból gondom hogy nem megyek el.
ápr. 16. 12:08
5/7 anonim válasza:
Mi lenne a célod? Akkor a jövő évi egyetem se játszik már?
ápr. 16. 12:16
6/7 A kérdező kommentje:
Jövő májusra reméljük elmúlik a probléma és akkor raknám le az emelt bioszt es azokat a közepeket amik nem sikerültek olyan jól es aztán ELTE pszichológiát célzom meg. Csak nem tudom hogy a most jelentkezett érettségivel mit tegyek es mi lesz a következménye ha nem megyek el
ápr. 16. 13:52
7/7 anonim válasza:
Én annó pont az emel érettségimmel jártam hasonlóan, az írásbelire még el tudtam menni (de mivel beteg voltam így borzalmasan sikerült), a szóbelire már esélytelen volt. Nekem ez az emelt a 6. Tantárgyam volt, így megkaptam az érettségit + 1 papírt, hogy az érvénytelen a kihagyott szóbeli miatt, mehetek pótvizsgára (így az 1. Pótvizsgáért nem kell fizetned)
Ha ez az 5. Tárgyad lenne, akkor nem kapsz érettségit, kapsz szintén papírt arról, hogy mehetsz pótló vizsgát/vizsgákat írni
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!