Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet valakiből jó...

Hogyan lehet valakiből jó matekos ?

Figyelt kérdés

ápr. 15. 13:25
 1/6 anonim ***** válasza:
Készség, alázat, tiszta fej, strukturált gondolkodás és a legvégén csak a tárgyi tudás.
ápr. 15. 13:26
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
A "Hogyan lehet valakiből jó ... ?" kérdésre mindig ugyanaz a válasz, mindegy, hogy mi van a mondat végén; elszántság az adott dolog elsajátítására, rengeteg gyakorlás, elméleti gondolkozás (mit hogyan lehetne csinálni), ezek mellé nem árt, ha van egy mentor, aki egyengeti az utadat. A tehetség csak annyiban számít, hogy rövidebb idő alatt tudsz eljutni magasabb szintre.
ápr. 15. 13:30
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy láttam az iskolai pályafutásom alatt, hogy aki jó matekos lett, az már általános elsőben is az volt. Aki pedig nem, az már általánosban is inkább a humán területeken remekelt. Szülői hatás sem játszik szerepet. Nekem mindkét szülőm remek matekos volt, én mégis diszkalkuliás lettem.
ápr. 15. 13:33
 4/6 anonim ***** válasza:
69%
Úgy hogy megvan hozzá a képessége/érzéke
ápr. 15. 13:37
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Úgy lehet az, hogy megtanul fókuszálni, koncentrálni ÉS rászánja az időt a gyakorlásra, tanulásra.

Gyerekkoromban nagyon okos voltam és nagyon jó matekos. Messze én voltam a legjobb az osztályban. De utóbb visszanézve nem a nagyokat villanó “matekzseni” fiúkból lettek a matematikusok, hanem a kitartó, nagyon szorgalmas (de persze alapvetően szintén okos) lányokból.

Ha újrakezdhetném, én is matematikus lennék, és gyakorolnék szorgalmasan.

Szülőként pedig arra tanítom a gyerekeimet, hogy legyenek türelmesek, kitartóak, figyeljenek oda, gyakoroljanak, oldjanak meg feladatokat, tanuljanak módszeresen stb. Szinte nyomtatom a matematikus-közgazdász gyerekeket, felszántják az aszfaltot. Mind lányok. 🤗

ápr. 15. 13:56
 6/6 anonim ***** válasza:

Én úgy látom, hogy az általános iskolai matek alapfeltétele a tökéletes szövegértés. Nagyon sokszor csúsznak el a feladatokkal a gyerekek amiatt, hogy nem értették meg PONTOSAN a feladatot! A szövegértés fejlesztése könyvolvasás tengerrel fejleszthető, amikben hosszú, összetettebb értelmű mondatok vannak. Plusz verstanulás. Ezekkel a rövidtávú-, munkamemória is fejlődik. Ez szükséges például a bonyolultabb egyenletek megoldásához is.

Abszolút fejleszthető készség!

Erre épülhet a sok gyakorlás, és a többi, amit az előzőek írtak.

Az alapfokú matematika pont olyan könnyű, mint a mondatelemzés. Gimi végéig semmi olyan elvont dolog nincs benne, amit egy átlagos képességű gyerek ne tudna megtanulni.

Keress olyan segítséget aki normálisan elmagyarázza az alapokat, utána menni fog egyedül is!

ápr. 16. 23:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!