Úgy lehet az, hogy megtanul fókuszálni, koncentrálni ÉS rászánja az időt a gyakorlásra, tanulásra.
Gyerekkoromban nagyon okos voltam és nagyon jó matekos. Messze én voltam a legjobb az osztályban. De utóbb visszanézve nem a nagyokat villanó “matekzseni” fiúkból lettek a matematikusok, hanem a kitartó, nagyon szorgalmas (de persze alapvetően szintén okos) lányokból.
Ha újrakezdhetném, én is matematikus lennék, és gyakorolnék szorgalmasan.
Szülőként pedig arra tanítom a gyerekeimet, hogy legyenek türelmesek, kitartóak, figyeljenek oda, gyakoroljanak, oldjanak meg feladatokat, tanuljanak módszeresen stb. Szinte nyomtatom a matematikus-közgazdász gyerekeket, felszántják az aszfaltot. Mind lányok. 🤗
Én úgy látom, hogy az általános iskolai matek alapfeltétele a tökéletes szövegértés. Nagyon sokszor csúsznak el a feladatokkal a gyerekek amiatt, hogy nem értették meg PONTOSAN a feladatot! A szövegértés fejlesztése könyvolvasás tengerrel fejleszthető, amikben hosszú, összetettebb értelmű mondatok vannak. Plusz verstanulás. Ezekkel a rövidtávú-, munkamemória is fejlődik. Ez szükséges például a bonyolultabb egyenletek megoldásához is.
Abszolút fejleszthető készség!
Erre épülhet a sok gyakorlás, és a többi, amit az előzőek írtak.
Az alapfokú matematika pont olyan könnyű, mint a mondatelemzés. Gimi végéig semmi olyan elvont dolog nincs benne, amit egy átlagos képességű gyerek ne tudna megtanulni.
Keress olyan segítséget aki normálisan elmagyarázza az alapokat, utána menni fog egyedül is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!