Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Van még szükség egyáltalán az...

Van még szükség egyáltalán az általános kötelező oktatásra?

Figyelt kérdés

Utúbbi időbe, a környezetemben is, egyre többen panaszkodnak, szinte tehernek érzik ,hogy a kölkeik iskolába járnak. Amikor csak lehet, a gyerek ki vannak írva, az iskola szeintük úgy sz....r ahogy van...

Szerintem covid óta tényleg értelmetlen, és hallva a jövőbeli terveket, inkább be kéne szüntetni a kötelező oktatást.

2024. ápr. 10. 19:55
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

[link]

Annak a termeszetes szelekcionak te is meginnad a levet...

2024. ápr. 10. 20:23
 12/21 A kérdező kommentje:
11 Ha te mondod
2024. ápr. 10. 20:24
 13/21 A kérdező kommentje:

Ismerem a filmet, de nem vagyok annyira idealista.

Valszeg csak nagyobb szakadék keletkezne az igényes és igénytelen emberek között.

Tudom, hogy ez így nyers, de egyre inkább így érzek. A gyereke és s szülők számára is teher az egész, nyilván vannak kivételek. Csakhát, kevés.

2024. ápr. 10. 20:26
 14/21 A kérdező kommentje:
A mostani irány sokkal inkább a Black Mirror Nosedive című epizódját célozza meg. Ahol mindenki egy álszent féreg. Nem kell velem egyetérteni, de sokkal jobb lenne egy Idiocracy szerű világ, mint a Nosedive.
2024. ápr. 10. 20:30
 15/21 anonim ***** válasza:
92%
Nem, semmi szükség nincs oktatásra, látod gazdaságilag milyen stabil országok például Eritrea vagy Etiópia és az emberek milyen jól élnek ahol nincs közoktatás, ellenben Szingapúrban, Norvégiában és Dél-Koreában nyomorognak az emberek hiába a PISA teszt alapján az egyik legjobb az oktatási rendszer ezekben az országokban...
2024. ápr. 11. 00:29
 16/21 anonim ***** válasza:

Gyerekként, kamaszként én is nyűgnek éreztem a sulit ahol egy csomó értelmetlen dolgot akarnak a fejünkbe nyomni. Most már látom, hogy egy szükséges és hasznos dolog. Nyilván vannak értelmetlen dolgok, és olyan amin változtatni kellene, de ez nem azt jelenti, hogy felesleges az oktatás.

Az meg, hogy a neten fent van minden nem sokat jelent. Egyrészt a többség nem fog önként leülni tanulni, másrészt az nem tudás, hogy amikor szükséged van rá gyorsan rákeresel a neten(mellékesen megjegyzem, hogy több kutatás is készült arról, hogy az agyunk kevésbé raktározza el az infókat, ilyen "tanulás" mellett). Ha mindenki úgy álna hozzá, hogy minek az oktatás akkor csak visszafejlődne a világ.

2024. ápr. 11. 08:34
 17/21 anonim ***** válasza:
0%

Rengeteg probléma van a közoktatással, az pont nincs köztük, hogy létezik...

Én a hibrid oktatás híve vagyok, vagyis valamilyen arányban a jelenléti és online órákat lehetne ötvözni; például két hét jelenléti, egy hét online.

2024. ápr. 11. 10:46
 18/21 anonim válasza:
83%
Tényleg az kéne még csak a mai gyerekeknek, hogy full antiszociális életet éljenek...
2024. ápr. 11. 13:40
 19/21 A kérdező kommentje:

18. az antiszociális valszeg mást jelent, mint amire te céloztál... de legyél csak büszke az oktatásra, amiben részte vettél :)

Szerintem is szükség van oktatásra, de a közoktatás egyre értelmetlenebbé válik. Sok szülőnek és a gyerekeiknek egyaránt teher... az AI fejlódésével pedig egyre kevesebb szükség lesz prolikra... miért ne hagyjuk az evolúciót működni, amikor szinte kívánják a "szabadságot" az "egyének".

Nem tudom... bámulják cocomelont és a tiktok, aztán pusztuljanak az ilyenek. Nem kár értük. Nyilván ne legyen lehetőségük beleszólni pl. a politikába :)

2024. ápr. 11. 17:17
 20/21 anonim válasza:

#19 Te tényleg komolyan beszélsz, mi? Azt hittem először hogy ez csak egy troll kérdés, de nem, csak simán eszméletlen baromság. Ha a gyereknek nem tanítanak az ég világon semmit az iskolában, és csak bent van más gyerekek között, akkor is tanul, hiszen így tanul meg kommunikálni, önállóan kapcsolatokat kialakitani, konfliktusokat megoldani, szocializálódni, véleményt kifejteni, barátságokat kötni, megtanulja hogy mit várnak tőle a társai, kiállni magáért, így találkozik többféle embertípussal, első kézből látja hogy vannak nála szegényebbek, gazdagabbak, okosabbak, butábbak, kedvesebbek, kegyetlenebbek, magabiztosabbak, felénkebbek, megtanulja milyen az élet. Megtanulja hogy nem csak az ő szűk kis környezete van a világon. Minél szűkebb valaki világa, annál kevésbé fejlődhet ki benne az intelligencia, hiszen beszűkül az elméje is (ha akarsz utánanézel).

Arról meg nem is beszélve, hogy mi az alternatíva? Hm? Otthoni oktatás? Az addig oké hogy eltrécseltél erről egy dologtalan szülővel, de mi van azokkal akiknek van munkája? Mindenki akinek van munkája az proli és dögöljön meg a tévé előtt a gyereke? És mi van azokkal a gyerekekkel, akiket bántalmaznak otthon, és az iskolában legalább esélyük lenne, hogy valaki ezt észrevegye, ehelyett viszont 0-24 a bántalmazójukkal lennének? A karantén alatt megnőtt a családon belüli erőszakok száma, szerinted mi történne ha a gyerekek mindig otthon lennének? Verjék szét őket, vagy mi? (Ha azt írod, hogy igen, az valszeg súrolja a gyűlöletbeszéd határait)

Áh, mégiscsak troll vagy, minél inkább belegondolok hogy mekkora hülyeség ez az ötlet, annál kevésbé hiszem hogy bárki is komolyan gondolhat ilyesmit. Vagy látod hogy senki sem ért veled egyet, aztán most már csakazért is vergődsz, nem tudom.

Az oktatási rendszer sz.r,de jobb, mint bármi más, ami átvehetné a helyét.

Amúgy nyilván nem az aspd-re gondoltam, használjuk a kontextust...

2024. ápr. 12. 01:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!