Tb visszaigénylés?
Sziasztok!
Vissza tudom olyan esetben igényelni a tb járulékot (feltételezem, hogy csak az egészségbiztosítás részét), ha bejelentett állásom van (a fizetésből bőszen vonják le a 18,5%-ot) és mellette felsőoktatásban is vagyok még. Tulajdonképpen azt a részét kétszer "fizetem" be.
Van erre lehetőség?
Sajnos az internetes keresésem nem járt sikerrel. Mihez tudnék fordulni információért?
Milyen munkarend? Nappali, levelező vagy távoktatás?
Ha nappali munkarendben tanulsz és abban a formában nyertél felvételt az egyetemre, arról azért célszerű tájékoztatni a munkáltatót is.
A munkavállaló tud erről, mert az egyetemi gyakorlat után kaptam meg ezt az állást.
Nappali munkarend.
#3-as
De egyszerre van a kettő.
A suli miatt is jár nekem, illetve a fizetésemből is levonják. A kérdés az, hogy vissza lehet-e igényelni az egyikből. Tulajdonképpen már biztosítva voltam a munkaviszony kezdetekor.
Látom, nem érted.
Munkaviszonyban biztostott vagy, a suli miatt viszont csak eü szolgáltatásra jogosult, és nem biztosított.
Ha munkaviszonyban dolgozol, nincs mentesülés a járulékfizetés alól, nappalisoknak sem. Ilyenkor az állam nem fizeti utánad az eü szolg járulékot, a béredből vonnak 18,5 tb-t.
De nem is az egészre irányul a kérdés, hanem a 7%-ra
"(feltételezem, hogy csak az egészségbiztosítás részét)"
Na, akkor leírom harmadszor is:
teljesen jogosan vonják a 18,5%-ot, munkaviszonyban kell a nappalis hallgatótól is. A 7% évekkel ezelőtt megszűnt, egybeolvadt a 10 nyugdíj, 7 egbizt és 1,5 munkaerőpiaci, így lett 18,5. Azért vonják, mert a nappalis jogviszony sem mentesít a járulékfizetés alól munkaviszony esetén.
Ha iskolaszövetkezeti tagként folgoznál nappali mellett, akkor nem kellene fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!