Ha valaki érettségizett annak soha nem kell félnie a hajléktalanságtól ?
Mert nekem ezt mondták annak idején. Pedig most a hajléktalanság fenyeget.
Akkor míért érettségiztem le.
Úgy érzem hazudtak nekem hogy jó és kényelmes életem lesz.
Egy érettségi, de még egy diploma sem jelenti azt, hogy jó és kényelmes életed lesz. Ezek csak papírok, amik igazolják, hogy sok dolgot meg tudsz tanulni. Körülbelül ennyi.
Minél magasabb végzettséged van, annál nagyobb esélyed lehet a "jó és kényelmes" életre, potenciálisan jobb munkád lehet, jobb fizetéssel. De ehhez te is kellesz, nem elég egy darab papírra hivatkozni.
De persze végzettség nélkül is megnyerheted a lottót, alapíthatsz egy sikeres vállalkozást, ahogy tanult emberként is csődbe mehetsz.
Az érettségi egyébként egyáltalán nem egy nagy dolog, szerintem mindenkitől elvárható, hogy leérettségizzen, alap műveltség.
A 3-asnak teljesen igaza van. Sajnos ezek is hozzájárultak.
De miért kell egy gyárban kikészíteni az embert ? Úgy bántak velem mint a kutyával. És nem a főnökök hanem a közvetlen munkatársaim. Hogy helyettem dolgoznak ...stb.
Bezzeg a külföldi munkások megfelelnek nekik. Akkor miért születtem ide ?
Kérdező; én elhiszem, hogy szar a helyzeted, és emiatt depressziós vagy, és azt is elhiszem, hogy sunyik a munkatársaid, de többnyire mindenki magáért felelős. Vagyis csak te tudod úgy elcseszni az életed, hogy hajléktalan legyél, a külső behatások csak adott esetben felgyorsítani tudják a folyamatot.
Az érettségi abszolút nem egy pajzs a hajláktalanság ellen, viszont abban sokat tud segíteni, hogy ne válj azzá; kapukat nyit meg számodra, mind a tanulás, mind a munkalehetőségek felé.
Ha pedig rossz a légkör (és persze van rá lehetőséged), akkor a saját érdekedben minél fontosabb, hogy munkahelyet válts. Ha pedig nem tudsz, akkor kénytelen vagy elviselni a körülményeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!