A fogadóóra kötelező?
Kötelezőnek nem kötelező. Most hogy a suli megpróbál-e valamilyen módon szankcionálni/bosszút állni, más tészta.
Egyébként is, miért ne mennél? Mégiscsak a gyerekedről van szó.
Nem. Nálunk 15p/szülő, összesen 3 óra, a fele se fér be.
De ott sosincs szaktanár, ofő van.Mit szól bele?
A fogadóóra nem kötelező. Én tanárként a bukásra álló diákok (technikum) szüleinek szoktam jelezni a krétában, hogy ha gondolják akkor személyesen is beszélhetnek velem a fogadóórámon. Elvétve jönnek be. Érdekes módon a tanév végi bukáskor és a pótvizsgán való bukáskor meg hirtelen mindenki velem akar beszélni.
A szakképzési centrum elvárja, hogy tájékoztassam a szülőket és tegyem lehetővé a személyes konzultációt a szülőkkel. Én ezt tanárként megteszem. De bevallom őszintén hogy én csak örülök ha a fogadóórámra nem jön be szülő.
Nálunk úgy zajlik, hogy mivel kevés szülő fér be (magunkat írjuk be időpont foglalásra) a tanár ír privátot , hogy szükségesnek látja e vagy sem, hogy menjek.
Nyilván a problémás gyerekek szüleinek is szól, hogy mindenképp menjenek, mert van pár dolog,amiről beszélni szükséges.
Ha nekem szólna egy tanár, hogy beszélnünk kell a gyerekről, mennék,ez az ő érdeke.
Gondolom ez a tanár már többször jelezte, hogy ideje beszélni, anyuka meg b@szik ennek eleget tenni.
Nem kötelezhet rá.
Ha nem tudsz személyesen megjelenni, én írnék egy rövid kis magyarázatot, hogy egészségügyi okok miatt nem tudsz megjelenni, esetleg toljátok el a személyes találkozót pár héttel vagy beszéljetek telefonon. Az a baj, hogy az ilyen tanárok akik ilyenekkel fenyegetőznek, teljesen jogtalanul csesztetik a diákokat és addig úgy sem fognak lenyugodni amíg nem beszéltek veled, szülővel
#9 nem tudjuk, hogy jogtalan e.
Lehet iszonyat problémás a gyerek, a szülőt meg fél éve nem lehet elérni.
Fenyegetőzni ettől még nem lehet és kötelezővé tenni sem, de ha már nincs más eszköze..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!