6 tantárgyból érdemes érettségizni?
Jó tanuló vagyok és persze előre hozott érettségit is tennék. Nem olyan szakra mennék, ahol kötelezően 2 választott tantárgyból érettségizni. Lehet , hogy ez hülye kérdés, de ha 2 választott tantárgyból érettségizek, akkor az egyikkel kiválthatok egy kötelező érettségi tantárgyat pl matekot? Erre nem tudja a választ az ofőm. Mindkét választott tantárgyat középszintűn csinálnám meg. Több pontot kapok, ha 6 tantárgyból érettségizek?
Nagyon megköszönném a válaszokat.
Ismerd meg a korlátaid, igazítsd a célokhoz...
én anno 7 tárgyból érettségiztem
Ha nincs felmentésed akkor kötelező érettségizned, magyarból, matekból, töriből és idegen nyelvből, valamint egy szabadon választott tantárgyból. Azaz legalabb 5 tantárgyból kell érettségizned. Ha te mondjuk biológiából és kémiából is érettségizel, tehát 6 darab érettségi tantárgyad lesz akkor nem válthatod egyik kötelező érettségi tárgyadat sem. Halkan jegyzem meg, hogy az orvosi pályára készülők mindegyik két választott tantárgyból is érettségizik.
Nem kapsz több pontot ha 6 tantárgyból érettségizel. Jó lenne ha utána olvasnál az érettségi szabályzatnak.
Annyi előnyöd lesz, hogy a két választott tárgy tudja egymást helyettesíteni; illetve több szakra is mehetsz anélkül, hogy még egy tárgyból kellene érettségizned (na jó, orvosira biztos nem lenne elég a középszintű biológia és kémia).
Ha a választottak között van nyelv, akkor az tudja a másik nyelvi érettségit is helyettesíteni. Magyart, történelmet, matematikát nem lehet így helyettesíteni, kivéve, ha van felmentésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!