4 nap alatt 20 tétel megtanulni?
4 nap múlva vizsgázom jogból és 20 tételt meg kell tanulnom.
Eddig sajnos nem volt egyáltalán lehetőségem elkezdeni munka miatt. (Főállásban dolgozom, ez egy plusz képzés munka mellett).
Most 4 napom maradt mind a 20 tételre. Kb 5 oldal mindegyik tétel, van közötte nagyon nehéz és vannak könnyebbek is. A tételsort kidolgozta valaki a képzésről, így kidolgozni már nem kell, "csak" megtanulni. A vizsga kedden lesz, a holnapi és hétfői napot kivettem nagy nehezen a tanulás miatt, szóval holnap kezdeném a tanulást.
Szóbeli lesz, szóval jó lenne nem beégni a bizottság előtt + eléggé izgulós típus vagyok.
Van valami tippetek hogy hogyan tudnám megoldani a helyzetet? Bármilyen tanács jól jönne. Illetve egyáltalán így külsősként láttok rá esélyt hogy sikerüljön? Muszáj lenne megcsinálnom, hogy időben végezzek, mert a többi tárgy is ott van még...
hasonlóan,mint ahogy ide írtam neki
Írjál kéézel 7-8-10 gondolatjelből álló vázlatot. Lehetőleg a legtöbb hasznos dolog legyen benne, és lehetőleg összefüggések is, ha vannak.
Onnantól már csak azt a vázlatot tanuld.
Nagyon fontos,hogy kézzel írd, nehogy vmi elvonja a figyelmedet a témáról, akár az,hogy fénylik a monitor.
közben rögzül is,ahogy leírod kézzel.Géppel szerintem nem_olyan hatékony.
Definíciókat is írd át észszerűre, rövidre,tanulhatóra.
pl. alapmondat (fiktív) :
Az izébigyó fogalma: olyan mütymütty, amely az izék bigyózására, bizék izézésére használatos.
ezt ilyenre írd át:
izébigyó: mütymütty; izék bigyózására, bizék izézésére
És ennyi,kész.
Persze, hogy meg lehet tanulni.
Én mindig beosztom ezeket úgy, hogy mondjuk 1 nap 5 tétel, ha hamarabb végzek, elkezdem a másik nap anyagát is. Délelőtt mindig ismétlem az előző napit.
Gondolom már a végefelé jársz, úgyhogy sok sikert hozzá!
Egyébként szerintem 4 nap alatt 20 tételt, 100 oldalt simán. Sőt, szerintem 2 nap alatt is meg lehet tanulni, ha odateszed magad, a maradék 2 nap meg megmarad az ismétlésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!