Meddig tart egy egyetemi tanítási nap általában?
Nincs ilyen, te veszed fel az óráidat. Amennyiben a minimális kreditszámot veszed fel, úgy 1 napra beömörítheted, ha szerencséd van. Ha pedig többet, akkor meg minden napod lehet zsúfolt.
Tehát ez rajtad meg a szabad helyeken áll. Pl.: hiába van gyakorlat meghirdetve 12-töl 2ig hétfön, ha 30/30 telve van, mert akkor muszáj lesz másik idöpontot felvenned.
Nekem volt jobb félévem is, de volt olyan is amikor 2 órát nem volt semmilyen órám, ilyenkor tanultam.
Én a Miskolci Egyetemen tanulok,olyan mérnöki képzésen, ahol nagyon kevesen vagyunk egy évfolyamon ( kb 20-25 ), így nekünk nem nagyon van befolyásunk arra, hogy saját órarendet alakítsunk. Bár a többi nagyobb kar hallgatóinak se nagyon, hiszen ha sokan vannak, akkor külön csoportokra szedik szét oket, és ugyanúgy már elkeszult orarend alapján kell felvenni a tárgyakat amit nem ok csinalnak maguknak. Ahol én vagyok, ott minden gyakból és minden eloadasbol csak egy alkalom van meghírdetve, mert 20 embernek úgyis elég.
Úgy megy, hogy az órarend összerakásáért felelos csapat minden félév elott 1-2 héttel kiteszi az aktuális órarendeket minden képzésre. A Neptunban meg mashogy nem tudod felvenni, csak ahogy az órarendbe összerakták neked.
Péntekre általában igyekeznek nem tenni semmit, az szinte minden félévben szabad volt. Ellenben az elso négy nap az nem ritkán úgy nézett ki hogy reggel 8:00-tol este 6:00-ig szinte szünet nélkül, ilyen tárgyakkal 4 órák egymás után mint Muszaki Ábrázolás meg Lineáris Algebra és még sorolhatnám.
Olyan is volt hogy reggel 7:15-re kellett ott lenni gyakorlaton mert a tanárnak úgy volt csak jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!