Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tudok igy munkanelkulibe menni?

Tudok igy munkanelkulibe menni?

Figyelt kérdés
18 ev alatt vagyok, es magantanulo. szeretnek dolgozni is menni, de nem diakmunkara mert a penz nem eleg nekem. arra gondoltam, hogy munkanelkulibe regisztralok es ugy megyek dolgozni mivel van egy hely ahova mennek, es jol megfizetnek. ez lehetseges?
2024. jan. 28. 18:49
 1/2 anonim válasza:
63%
Munkanélküli segély annak jár, akinek már volt munkahelye és volt legalább egy év munkaviszonya, így te sajnos nem fogsz tudni elmenni. Mivel 18 év alatt vagy, nem ugyanazok a szabályok vonatkoznak rád, mint egy felnőtt korú munkavállalóra. Diákmunkát tudsz csak vállalni.
2024. jan. 28. 19:00
 2/2 anonim ***** válasza:

Miért akarnál "munkanélkülibe"* regisztrálni, ha lenne munkád és feltételezem, hogy a tanulói jogviszonyod is van?

*Ez alatt mit értesz amúgy? Álláskeresőnek akkor tudsz jelentkezni, ha nincs TB-d, nincs tanulói jogviszonyod és ilyenkor kiajánlanak neked munkákat. Ha nincs TB-d ilyenkor nem kell fizetned.

Pénzbeli támogatást nem kaphatsz, hiszen még nem volt munkád és ha már épp dolgozol amúgy sem lennél jogosult rá (ha egyeltalán járna neked)

2024. jan. 28. 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!