Mennyire térhet el a tanár az átlagtól a félévi/évvégi jegy meghatározása során?
Joga van lefelé kerekíteni, ha pl. azt látja, hogy hosszabb távon csökken a teljesítményed vagy teljes anyagrészekkel kevéssé vagy tisztában (pl. csúnyán elrontott tz).
Kérdezd meg, hogy javíts a második félévben.
Először is nézd meg hogy ez a súlyozott vagy súlyozatlan átlag.
Érdemes lenne megnézni hogy a házirend mit ír erről, lehet van ott valami útmutatás.
Köszönöm a válaszokat!
Súlyozott átlag már amit írtam, ezért is csodálkoztam. A házirendet és a pedagógia programot is átfutottam, de egyikben sem találtam erre utaló szabályt.
Még ami bekavarhat, hogy két tanár tanít, de nem hinném, hogy ez befolyásolná ennyire.
Tanárnál azért lehet rákérdezek, és reménykedek, hogy év végére felhúzom :)
Ha rosszabbat ad, mint a kerekítés nélküli átlag egész része (jelen esetben hármas), akkor azt osztályozó értekezleten indokolnia kell, és ha az indoklással a tantestület nem ért egyet, az osztályzatot a tanuló javára megváltoztathatja. Minden más eset a tanár joga, amibe még az igazgató sem szólhat bele. Tehát 3,8-ra önállóan nem adhat egyest és kettest, adhat viszont hármast, négyest vagy ötöst.
De a részrehajlás veszélyének elkerülése miatt nagyon nyomós ok kell az átlagtól való eltéséshez a gyakorlatban, meg az iskolák saját pedagógiai programjukban pontosíthatják a jegyadás szabályait, onnan kezdve az is kötelező az adott iskola tanáraira.
Valószínűleg súlyozott jegyeket néz.
Mindenesetre kérdezd meg tőle személyesen. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!