Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mikor kéne elkezdeni a kémia...

Mikor kéne elkezdeni a kémia érettségik oldását ebben az esetben?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Kémia emelt érettségit teszek májusban, mivel szakot szeretnék váltani. December közepe óta csak a kémiával foglalkozom, az elmélet nagy részét már megtanultam, a számolásokat is gyakorlom az Ötösöm lesz kémiából könyv alapján. Azonban amikor elkezdtem érettségi feladatokat oldani, rájöttem, hogy nagyban egymásra épülnek az anyagok. Az érettségi feladatok számolásait érdemesebb lenne akkorra hagynom, ha az összes alap számolást átvettem már, vagy inkább erőltessem, és majd menet közben megértem?

jan. 17. 23:12
 1/3 anonim ***** válasza:

Én kurzussal készültem fel és ott pl úgy volt, hogy az összes érettségi feladat témakörökre szét volt osztva és ahogy haladtunk az anyaggal, mindig csak az oda tartozó érettségi feladatokat csináltuk meg. Szóval az éles vizsgán kívül én egy komplett érettségi feladatsort se írtam meg elejétől a végéig, csak egy próbaérettségit írtunk a tanfolyam végén, hogy lássuk a maradék időben kinek mit kell még átnézni.

Szerintem addig semmiképp nincs értelme teljes érettségiket oldani amíg nem végeztél az anyaggal. Viszont ha valahol megtalálod témakörökre szétosztva a feladatokat (biosznál van ilyen, kémiából nem tudom), akkor azokat nyugodtan csinálhatod amikhez már megtanultad az elméletet és kigyakoroltad az alap feladattípusokat az Ötösöm lesz-ből.

jan. 18. 00:19
 2/3 anonim válasza:
100%

Kémiából is van ilyen oldal:

[link]

emelt és középszinten is

jan. 19. 15:27
 3/3 anonim ***** válasza:
48%
Én az utolsó hónapban minden nap időre megycsináltam egy teljes emelt érettségi feladatsort, majd nagyon szigorúan lepontoztam. Amikor mind 60% felett sikerült, tudtam, hogy munden rendben lesz. 86% lett így élesben.
jan. 22. 09:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!