ELTE, Pázmány vagy Károli?
#11 Gondolom te sem jártál pszichológia szakra... Szerinted ezen a szakon mit jelent a "gyakorlatias" kifejezés? Több terepgyakorlatot? Csak mert abból nincs több a Károlin. Az meg, hogy az ELTE-sek nem mernek gyerekhez szólni, hatalmas baromság. Az ELTE-n már az alapképzésen van kórházi terepgyakorlat, ami nem mondható el mindegyik egyetemről. A mesteren gyerek szakosként pedig gyerek osztályon vagy szakszolgálatnál van terepgyakorlat, ahogy a Károlin is. Legalább a hülyeséget nem kéne terjeszteni...
Egyik egyetem képzése sem igazán gyakorlatias, akárki akármit állít. Hogyan is lehetne? Nem nagyon lehet "élesben" gyakorolni ezeket a dolgokat. Az egyetem elméleti alapot ad. Minden egyébhez szakmai gyakorlat és továbbképzések kellenek, mert senki nem úgy fog kikerülni az egyetemről, hogy akkor ő egy felkészült, tapasztalt pszichológus, hanem úgy, mint egy pályakezdő, aki fel tud venni néhány tesztet meg egy első interjút, aztán nagyjából ennyi. Vannak Károlin végzett munkatársaim. Teljesen rendben van a tudásuk, de semmivel nincs több gyakorlati tapasztalatuk, mint pl. az ELTE-n végzetteknek. A terepgyakorlatainkat pedig többen is konkrétan ugyanott töltöttük, ugyanabban a kórházban, ugyanannál a szakembernél, pedig másik egyetemre jártunk különböző években.
A "gyakorlatorientált" pedig pontosan azt jelenti, amit korábban is írtak. Azok az egyetemek hirdetik ezt magukról, amik az elméleti képzésükkel nem büszkélkedhetnek. Évekkel ezelőtt a Károli is ebben a cipőben járt, valószínűleg azért kezdett el ez így terjedni. Mára azonban nem gondolom, hogy nagy különbség lenne a képzések között. Az egyetemek sem hülyék, igyekeznek egymáshoz és a hallgatók igényeihez alakítani a tanterveket, legalábbis én az ELTE-n abszolút ezt tapasztaltam. Ha az egyik egyetemnek van egy jó megoldása valamire, a többi is próbálja átvenni. Ha a hallgatók egyértelműen jelzik, hogy bizonyos dolog nem jó így a tantervben, mert mondjuk így nem fogják őket felvenni a szakképzésbe, akkor változtatnak. Nekik is érdekük, hogy versenyképes tudást nyújtsanak.
#6 nem, en spec nem pszichos vagyok de mindket egyetem mindket kepzeserol (mester&alap) is van ismeros, igy osszegeztem azt amit 1: en ismerek a ket egyetemrol, 2: amit ok mondtak nekem.
Tovabbra is ott a bibi itt a rendszerben hogy mivel nem egyseges az “alaptanterv” igy az elte a sajat alapszakara epiti a mestert es benne van a pakliban hogy a karolin epp arra ott nem a legnagyobb hangsulyt fektettek es vice versa.
Olyan embert nem fog itt talalni aki megjarta az alapot es a mestert mindket egyetemen , mert o lenne az egyetlen aki atfogo kepet tudna errol adni
Nem #15 vagyok, de szintén Pázmányos. :) Nincsenek online órák, egy-két szabadon választható tantárgy van csak ahol jelenléti oktatás helyett online elküldik az anyagot és csak vizsgázni kell belőle.
Egyébként én is ajánlom a Pázmányt mindenkinek aki gondolkodik rajta, csodás a közösség, a felsőbb évesek nagyon sokat segítenek és az órák is jók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!