Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek ha van egy BA és...

Szerintetek ha van egy BA és egy MA diplomám is, akkor mondhatom, hogy van 2 diplomám?

Figyelt kérdés
2 diploma nyilván, de vegülis ugyanaz a szak..

2023. dec. 19. 22:13
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
72%

Neked egy dipomád van, egy mesterdiploma.

Aki meg osztatlan szakon végzi ugyanezt, annak meg egy van, míg neked kettő? Érdekes lenne.

2023. dec. 20. 02:53
 12/26 anonim ***** válasza:
0%
Nem végezheti ugyan ezt mert már nem léteznek főiskolák. Pl 1 féle közgazdász képzés van és kész... Ebből is látszik hogy csak kívülről láttatok egyetemet, de azért a helyes kommentet lepontozzátok.
2023. dec. 20. 07:27
 13/26 anonim ***** válasza:
0%

"ugyan ezt" 😂

Te meg egyetem város is csak TV-ben láttál...

2023. dec. 20. 08:35
 14/26 anonim ***** válasza:
61%
#12: Már/még nem. Régebben bizonyára volt a képzés osztatlanban, a mai Msc-vel egyenértékű diplomát adott.
2023. dec. 20. 10:55
 15/26 anonim ***** válasza:

ha abból indulok ki, hogy alapképzés után mondja valaki, hogy van egy diplomája, akkor szerintem nyugortam mondthatod a mesterijére, hogy 2 diplomád van...a félreértés végett tedd hozzá, (mivel ilyenkor sokan hajlamosak egy totál másik szakirányra gondolni), hogy az alapnak a mesterijét csináltad meg. Bár ezek a dolgok szerintem nincsenek kőbe vésve...én viszont azt mondom, ha egy alapképzést ugyan olyan procedúra megszerezni, mint a mesterit és a kezedben tarthatod mind a 2 esetben a "diplomát" jogosan mondhatod azt, hogy 2 van.

Vagy ha egy másik példát veszünk...pl azt aki az 1. hozzászóló volt. Tegyük fel valaki egy alapképzés után ugyan arra a mesterire vegy pl: Történelem vagy egy olyan emert, aki Történelem után kulturális antropológiát választja, miért mondhatná azt az utóbbi ember, hogy neki 2 míg a másiknak 1 diplomája van? Ugyan olyan magas szinten vannak egy bizonyos tudományból és ugyan annyit is tanultak érte...míg az egyiknek szerteágazóbb a tudása, addig a másiknak célirányosabb...

2023. dec. 20. 11:57
 16/26 anonim ***** válasza:
0%

De nem ugyan az a kettő lol. Annyira buták vagytok hogy hihetetlen. Vedd pl a közgázt.

1. diploma BSc: mondjuk pénzügy és számvitel

2. diploma MSc: pénzügy.

Ergo 2 közgazdász diplomád van mert pénzügy és számvitel msc nincs. De úgyse fogjátok fel csak annyit hogy jajj régen persze volt, meg szerinted lehetne... Maradjatok sorosnal meg brusszelnel.

2023. dec. 20. 12:06
 17/26 anonim ***** válasza:
16. Ha valakinek van egy psz alap- meg egy pénzügy mesterdiplomája, az pont olyan, mintha valaki osztatlan képzésre járna és ott specializálódna valamire a felső 2 évben. A GPME szakon például pont így van. Ez ettől függetlenül nem számít “2 diplomásnak”, csak egy egyetemet végzett pénzügyesnek. De tényleg nem érdemes ebbe a faxméregetésbe beszállni: van egy alap- és egy mesterdiplomája, és ennyi.
2023. dec. 20. 12:56
 18/26 anonim ***** válasza:
61%

"Annyira buták vagytok hogy hihetetlen."

Írja az, aki magyarul sem tud. :DDD

2023. dec. 20. 13:06
 19/26 anonim ***** válasza:
39%

BA képzés: viselkedéselemző

MA képzés: okleveles pszichológus

Írtam alapképzésen egy szakdolgozatot, mesterképzésen egy diplomadolgozatot, két védésem volt és két államvizsgám. A fiókomban jelenleg kettő, azaz kettő darab egyetemi oklevél van. Ez kettő darab diploma.

Végzettségem viszont egy van: okleveles pszichológus.

2023. dec. 20. 13:22
 20/26 anonim ***** válasza:
19. Neked is van egy alap- és egy mesterdiplomád, rövidebben: “pszichológus diplomád van”. Ha valaki rákérdez, milyen szakra jártál, gondolom csak annyit mondasz, hogy pszichológiàt végeztél, nem kezdesz hozzá magyarázkodni, hogy “két diplomám van, egy viselkedéselemző és egy pszichológus”.
2023. dec. 20. 13:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!