Szerintetek ha van egy BA és egy MA diplomám is, akkor mondhatom, hogy van 2 diplomám?
Ha ugyanaz a szak akkor szerintem eléggé túlzásba hajlik. Más kérdés, ha mondjuk csinálsz egy magyar BA-t és rá egy osztrák vagy német mastert, akkor joggal mondod, hogy az már kettő, két országból.
De ez csak az én szubjektív véleményem.
Ez nem hit vagy "szerintem" kérdése. Ez két diploma és pont. De ez nem ilyen egyszerű. Szét lett szedve a képzés alap és mester képzésre, ezért nem mondjuk, hogy "2 diplomás", hanem okleveles ez- vagy az. Ezek a diploma számláló emberek is csak azért tudják ezt, mert csinálják a büfé szakokat és bemondhatják, hogy jajj milyen szégyen ezaz ország, hogy 2-3 diplomával nem lehet munkát találni... Igen ám, csak ez a munkavállaló szégyene, ha nem ért semmihez, mert a multit nem érdekli hány diplomád van. Meg tudod csinálni / nem tudod megcsinálni? Kész.
Na mindegy így 2 diplomád van, ugyan abból a szakmából. Ezért butaság darabszámra mondani. Meg a másik okból is. De nyilván ez csak a laikusok körében kérdéses...
Pár hasonló kérdés alatt már leírtam, elnézést, hogy azokhoz képest nem tudok újat mondani:
Nézd, kétszer felvételizel, kétszer vesznek fel, két képzést végzel el, kétszer abszolválsz, két szakdolgozatot írsz és védesz meg, két záróvizsgát teszel, két diplomaosztód lesz, két papír fog porosodni a fiók mélyén, az önéletrajzodban pedig két külön soron fog szerepelni. Innentől pusztán számszakilag szerintem nehéz belekötni a kettőbe.
Ezt a fajta “ha más területen belül szereztem” dolgot soha nem értettem. Vagyis, ha én elvégzek egy gépészmérnök alapszak után egy gépészmérnök mestert, akkor ugyanolyan 1 diplomásnak számítok, mint aki csak az alapszakot végezte, de ha a gépész mester helyett megcsinálok mondjuk egy vállalkozásfejlesztés vagy vezetés-szervezés mestert, ami a röhej kategória a gépészhez képest, akkor már két diplomás leszek? Vagy ha egy pénzügy-számvitel diploma mellé csinálok egy pénzügy mestert az egy diploma? De ha egy pénzügyet és számvitelt is, az mennyi?
Normális helyen nem a számháborúzás megy, a hülyékkel meg nem kell foglalkozni. Ha valaki pedig erre a legbüszkébb, hogy hány papírja van, akkor egészségére.
De ha igazán precíz szeretnél lenni, mondhatod azt, hogy van egy alap- és egy mesterdiplomád, ezt pedig mindenki a saját meggyőződése szerint adhatja össze.
Azt mondhatod, hogy “az alap- és a mesterdiplomámat … egyetemen … szakon szereztem”.
Ha faxméregetésről van szó, akkor nem számítasz két diplomás embernek.
Haha, köszi a válaszokat! :D
Igazából csak elgondolkodtam rajta, hogy mik a vélemények ezzel kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!