Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Meglehet tanulni pár ezer...

Meglehet tanulni pár ezer vagy pár tízezer forintos könyvből folyékonyan angolul?

Figyelt kérdés

Ha igen, mi értelme van a magántanároknak és annak,hogy valaki több százezreket vagy milliót kölcsön el magántanárra, ha könyvből is meglehetne tanulni?

Akkor még se lehet vagy inkább annyira nem lehetne megtanulni angolul egy könyvből?

Ezt azért is kérdezem, mert megvettem a legújabb a1-b2 -ig angol nyelvtan könyvet, és egy igeidőt egy példamondattal magyaráztak el benne, amit nem értettem. Az előző igeidőt is azzal a mondattal magyarázta el mint a következőt, csak azt másképpen, hisz más az idő, de akkor is, most ez komoly, egy példa mondatra futotta egy igeidőre? Ráadásul nem is tudom mi a különbség a kettő között, mert csak máshogy volt leírva.

2023. dec. 17. 19:51
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

"Meglehet tanulni pár ezer vagy pár tízezer forintos könyvből folyékonyan angolul?"

. Anélkül is meg lehet tanulni. Másrészt meg magában egyik könyv sem elég: a folyékony beszédhez a beszédet kell gyakorolni. Nem lehetetlen ezt egyedül megtanulni, ha az ember rájön, mi kell ehhez.

"Ha igen, mi értelme van a magántanároknak és annak,hogy valaki több százezreket vagy milliót kölcsön el magántanárra, ha könyvből is meglehetne tanulni?"

. Ez az értelme: [link]

Az, hogy lehetséges, nem jelenti azt, hogy pont neked siekrül is: egyedül tanulni azt jelenti, hogy nem is tudod még, hogy mit nem tudsz, nem tudod, hogyan oszt fel a tananyagot, illetve a motivációt is magadnak kell megoldanod.

"Ezt azért is kérdezem, mert megvettem a legújabb a1-b2 -ig angol nyelvtan könyvet"

. A nyelvtant nem szabálygyűjteményként kell megtanulnod: inkább rengeteg inputra van szükség, esetleg időről időre tudatosítani, hogy ez most éppen milyen igeidő volt. Ehhez sok olvasás, illetve audivizuális inputra van szükség, hogy minél több példával találkozz, amikor adott nyelvtani eszközt használják.

2023. dec. 17. 20:03
 2/3 A kérdező kommentje:
Akkor még is hogy tudna valaki megtanulni egy egy időt egy példamondattal magyarázó könyvből akárki is megtanulni angolul. Sehogy! Értelmetlen és aljas dolog ilyen könyveket árulni szerintem.
2023. dec. 17. 20:19
 3/3 anonim ***** válasza:

Csak könyvből nem lehet. Egy nyelv megtanulására rengeteg input kell: hallgatás, látás (pl. videókban látod a környezetet, miről beszélnek, akkor is ha nem érted teljesen), olvasás (könyvek, cikkek), valamit output: beszéd és írás.

Ezek a könyvek jók a nyelvtan megmagyarázására, de meg kell nézni, milyen könyvet veszel meg. Nem mindegyik egyforma, vannak jók és rosszak is.

Azt gondolom, hogy a könyvből egyedül tanulás inkább magasabb szinten jó.

2023. dec. 17. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!