Pénzügy-számvitel diploma mellé melyik másik szak ,,illene” a legjobban?
Szeretnék jelentkezni egy másik gazdasági szakra is, természetesen levelezősként.
Számvitel és a kereskedelem és marketing mennyire lenne ütős együtt? Vagy inkább a nemzetközi gazdálkodás? Infót semmiképpen se vállalnék be. Előre is köszönöm a válaszokat.
Én inkább Msc képzést javasolnék. Például a leírtak alapján marketing vagy nemzetközi gazdaság és gazdálkodás. Nagyon szuper még a pénzügy vagy a számvitel mesterképzés is. Tovább tudod bővíteni az ismereteidet ugyanazon a területen, én azt veszem ki a leírtakból hogy ez lenne a célod.
A gazdasági alapszakok esetén az első 2-3 félév szinte teljesen ugyanaz, kisebb eltérések lehetnek az elején. Nem vagyok benne biztos, hogy annyi pluszt adna egy második alapképzés ugyanazon a területen.
Én nem javaslom egy másik gazdasági kar felvételét párhuzamosan, mert 90%-ban ugyanazt tanulnád. Érdemes lehet azonban más területeken gondolkodni, amik kiegészítik a psz-t.
Jog: A jogi ismeretek mindig előnyösek a gazdasági szférában, különösen adózási, vállalati, vagy pénzügyi jog terén.
Pszichológia: A pszichológiai ismeretek segíthetnek a fogyasztói magatartás, szervezeti viselkedés/stratégia vagy HR területeken.
Műszaki képzések: A technológiai és műszaki tudás, mint például az adatelemzés vagy informatika, nagyon keresettek a pénzügyi szektorban, különösen a nagy adatmennyiségek kezelésében és elemzésében.
A jogban nagyon sokat gondolkoztam, csak nincsen emelt történelem vagy emelt irodalom érettségim.
Es úgy tudom hogy muszáj hozza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!