Baj, ha a szakdolgozathoz nem csak tudományos szakirodalmat használtam fel?
Alapszakon vagyok. Úgy tudom ide kb 30 tudományos szakirodalmat kell felhasználni.
De az baj, ha én a szakdolgozathoz nem csak tudományos szakirodalmat használtam fel, hanem mondjuk online cikkeket, folyóiratokat, napilap, enciklopédia, lexikon is? Többségben tudományos szakirodalom van benne, de előfordul egy pár, ami nem olyan. Összesen kb 50 forrást használtan fel, ebből kb 10-15 ami nem tudományos szakirodalmi. (De persze minden le van hivatkozva, és nem plagizáltam.) Ez mennyire lehet baj?
Egyébként tanárfüggő, de lesikonba, folyóiratba szerintem nem kötnek bele.
1.
#3 A Wikipédia amúgy pont az az oldal, ahol sokszor nagyon jól le vannak hivatkozva a dolgok, angolul legalábbis. Simán meg lehet nézni, mire hivatkozik a Wiki, és máris van egy kevésbé megúszósnak tűnő forrásod.
Mondjuk néhány témánál kifejezetten fontos lehet nem csak szakirodalmat lehivatkozni, pl. ha kicsit ilyen dokumentumelemzés-szerűen írsz valamiről, vagy az "utca emberének" a véleménye miatt tartod fontosnak egy forrás felhasználását. De egy tipikus empirikus kutatásba vagy szakirodalomgyűjtős szakdolgozatba nem igazán írnék 1-2 ilyen egyéb hivatkozásnál többet, persze témától függően akadhatnak kivételek.
5# nem azt mondtam, hogy a wiki nincs lehivatkozva, hanem hogy a wikire ne hivatkozzon. 🤦
Annak idején nekünk a szakdolgozat szemináriumon elmondták, hogy a wikire hivatkozó szakdolgozatokat automata visszadobják, kivéve ha nem pont valami wikis dologról ír az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!