“Most nem feleségkeresés van, add el magadat.” Szerintetek ez egy egyetemi oktató (50es férfi) szájából elfogadható?
Előadásmódomra és a személyiségemre tette ezt a megjegyzést. Kaptam egyszer azt is, hogy “szeretem, ha valaki rámenős”.
20on éves nőként nekem ezek a megjegyzések nem esnek jól és nem is tudom őket hova tenni.
3.-ra.
Ja! Akkor NEM volt sértő, és NEM megbaxni akar, csak próbál rávenni, hogy a sarkadra állj. Csak nem vagy szokva a felnőtt beszédhez, és nem tudsz olvasni a sorok között. Gondolom nem sok felnőttel beszélgettél még, és nem volt felnőtt, érett pasid/csajod sem, ugye?
5. De ezek csak szóképek, példák, szófordulatok. Ez olyan, mint a "Te hülye vagy?" a barátok közti beszélgetésben. Ott nem sértés.
Ja, és attól, hogy menyasszony vagy, még dughatna.
Sajnos ezen az egyetemen más az oktató-hallgató viszony, mint egy baráti kapcsolat két ember között. Ezért is furcsállom ezeket a megjegyzéseit. Különben nem akadnék fent rajta, ha én is élhetnék ilyen szófordulatokkal, hasonlatokkal, metaforákkal.
Ő pedig házas.
Úgy gondolom, hogy az oktató túllépett egy határt, amelyet nem lett volna szabad. Sajnos ez itt a balkánon még mindig elfogadott, lásd a fentebbi kommenteket. Akárcsak a gyerekverés, vagy a randi erőszak (“biztos kihívóan öltözködött” stb.).
Ez nehéz helyzet, mert nem tett olyan megjegyzést, ami miatt feljelenthetnéd, de ugyanakkor bántóan szexisták a kommentjei. A legjobb, ha a tudomására hozod, hogy ezirányú kommentjei a számodra bántóak voltak, és kéred, hogy a jövőben tartózkodjon az ilyen viselkedéstől.
Utolsó, a 8. válaszoló miért lenne femináci?
Jó lenne, ha a férfiak tudomásul vennék a határokat és nem lépnék át azokat kéretlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!