Ha egy egyetem bizonyos szakán tanulok, de át szeretnék iratkozni egy másik egyetemre ugyanarra a szakra, annak mi a menete?
Figyelt kérdés
2023. nov. 26. 21:32
1/2 anonim válasza:
Az a legjobb, ha kapcsolatba lépsz a kiszemelt egyetem tanulmányi osztályával, hiszen ez intézményenként változhat. Tőlük kaphatsz a te esetedre vonatkozó biztos infót.
2/2 anonim válasza:
A fogadó egyetem saját hatáskörben dönti el, hogy melyek az átvétel kritériumai (pl. súlyozott kreditátlag) és mi az átvételi eljárás pontos menete. Általában két lezárt aktív félév után lehet csak átjelentkezni egy másik egyetemre. Sajnos én úgy tudom, hogy a legtöbb egyetem csak költségtérítéses hallgatónak vesz át átjelentkezőket, akkor is, ha az illető államiról jön. A fogadó egyetem Tanulmányi- és Vizsgaszabályzatát töltsd le, abban sok fontos információt megtalálsz az átvételről. Lehet, hogy kiderül, hogy nem teljesíted az eddigi tanulmányi eredményeiddel a TVSz-ben specifikált minimumfeltételeket, s ez esetben az átvételről eleve le kell mondjál, az ötleted automatikusan halottá válik, fölösleges lesz tovább bármit tenned ez ügyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!