Miért adnak tanácsot, hogy erre-arra a szakra kellene menni?
Sokszor egy szakot megkérdeznek és válaszolók mondják, hogy büfészak stb.
Értem, hogy minden embernek más a fontos: a pénz, a karrier, az hogy könnyen lehessen elhelyezkedni stb.
De hát minek menjen egy ember olyan szakra ami nem érdekli?
Az hogy pár év múlva meggazdagszik de a stressztől gyógyszert kell venni, orvoshoz menni utána
A jelent nem szabad eladni a jövőért ennyire.
Tudod itt, ha nem jogász vagy orvosin vagy akkor büfészakon vagy...
Szerintem engedd el, az emberek itt úgysem fognak megváltozni.
Nem az itteni válaszolók véleményéből kell kiindulni.
A nagy átlag amúgy sem tudja, hogy az adott szakon mik a követelmények, nem végzett el mindenki minden szakot.
Azt nagyjából lehet tudni, hogy mik a munkaerőpiacon a követelmények. Tehát pl. ha valaki elvégez egy környezetmérnök szakot, azzal elég kicsi esélye lesz munkát találni. De nem lehetetlen. Vannak azért ilyen állások, csak ki kell fogni. Én nem beszélném le a gyereket, ha ilyet akarna tanulni.
Én a helyedben inkább azt tenném, hogyha érdekel egy szak, akkor körülnéznék a neten, hogy milyen álláshirdetések vannak a témában.
Valahol meg kell találni a középutat. Nyilván ha nem érdekel, ne menj olyan szakra. De hiába akarsz pl. régésznek tanulni, azzal nem fogsz tudni munkát találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!