Mi tévő legyek?

Figyelt kérdés
Egy magyar egyetem másodéves bölcsész hallgatója vagyok. Adott egy tanár (54 éves férfi), akire nagyon felnézek, elsősorban a tudása miatt. Tudni kell róla, hogy a kedvessége és segítőkészsége ellenére nagyon távolságtartó, tkp rejtély az egész magánélete. Ez a 2. félév, hogy érdeklődésből felvettem nála nem kötelező órát, csak hogy hallgathassam. Megkértem még arra is, hogy elolvassa egy tanulmányomat, készséges volt és kedves, de a minimálisnál nem akart többet kommunikálni. Én elég intenzíven jelzem egy ideje felé (a tudományos) érdeklődésemet, ezt természetesen érzékeli, de az az igazság, hogy kicsit bele is zúgtam. Tudom, nagyon gyerekes kérdés, és ti sem tudtok hozzá eleget, de szerintetek ő levágja a helyzetet? Nehéz belehelyezkednem az ő perspektívájába:). És a másik, hogy nem kifejezetten áll hozzám közel a szakterülete, én alapvetően más korszakokhoz és témákhoz vonzódom, de azért több átfedés akad az érdeklődéseink között. Érdemes így választani témát TDK-hoz, később szakdolgozathoz? Nagyon szeretnék vele együtt dolgozni, profitálni a tudásából, és mivel párkapcsolatban vagyok, nem tervezek kikezdeni vele egyáltalán (ő is tudja, hogy kapcsolatban vagyok, látott már együtt minket a párommal). De attól is tartok, hogy a vonzalmam csak fokozódna, ha együtt projektelnénk. Mit gondoltok? (Az egész helyzet bármelyik részéről) És pls, ne ítélkezzetek:')

2023. nov. 18. 19:16
 1/10 anonim ***** válasza:
87%

Egyrészt, szerintem ez inkább párkapcsolati kérdés.

Másrészt, te magad jelentetted ki, hogy belézúgtál, ami ellentmondásos azzal, hogy párkapcsolatban vagy. Persze, mondhatod, hogy nem akarsz vele kikezdeni, de biztosan szereted a párodat? Gondold át.

2023. nov. 18. 19:22
 2/10 A kérdező kommentje:
Kicsit úgy érzem, hogy ez egy más fajta vonzalom. Eléggé a tanár intellektusán alapszik és az elérhetetlensége/rejtélyessége miatt is alakult ki, nem tűnik reálisnak, hogy bármi lehetne közöttünk. Igazán szerelmes nem vagyok belé, nem ismerem őt. A páromat nagyon szeretem, és lelkiismeret furdalásom van az egész helyzet miatt. Amúgy elég apakomplexusos vagyok sajnos, ezen igyekszem dolgozni.
2023. nov. 18. 19:30
 3/10 anonim ***** válasza:
87%
Hagyd békén a tanárodat!
2023. nov. 18. 20:20
 4/10 A kérdező kommentje:
Igazad van, és köszi, hogy írod. Nem szeretnék neki kellemetlenséget okozni.
2023. nov. 18. 20:33
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha nem is igazán érdekel a témája, akkor én semmiképpen sem írnék nála TDK-t, minek kísérteni a sorsot. Még ha a szakmai érdeklődésed csak nála tudna megvalósulni, akkor is nagyon helyén kellene kezelned magadban az érzéseket és szétválasztani a tanulmányi résztől, de így abszolút hülyeség lenne szerintem, főleg, hogy párod van. Meg azért (ha már tanulmányi kategóriában van a kérdés), a TDK meg a szakdolgozat a legkomolyabb szakmai munka az egyetem alatt, olyat csinálj, ami lázba hoz és hasznos is a későbbi karrier terveid szempontjából. Nekem is volt szimpi oktatóm, de még egy szabvált beadandót sem vettem fel hozzá, mert volt más téma még ott is, ami jobban érdekelt.
2023. nov. 19. 08:19
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
A mitévőt írd egybe, a tanárodat hagyd békén.
2023. nov. 19. 08:33
 7/10 anonim ***** válasza:
Hagyd békén a tanárod,ne projektelj vele, különben mégjobban bele fogsz habarodni.
2023. nov. 21. 00:46
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

ugyanilyen helyzetben vagyok, vele álmodok már vagy kettő hete.

eleinte csak bírtam a humorát, stílusát, az intelligenciáját, toronymagasan a legszínvonalasabb oktatóm.

sokan rühellik, aztán egyszer szóba elegyedett velem, bátorított, és azóta teljesen végem van, de szerintem meg kell tanulni ezt helyén kezelni és a realitás talaján megmaradni. háromszor annyi idős mint én, nem is lenne az esetem alapvetően... szóval megmagyarázni se tudom az érzéseimet, de ez nem ment fel az alól, hogy kontrolláljam azokat.

nekem annyival szarabb, hogy annak a kut. központnak a fejese, ami mindig is érdekelt és valszeg őt kérem majd hogy a konzulensem legyen, mert a témám szakdogához amit már azelőtt hogy órám lett volna vele, az ő szakterülete. de ezek az érzések elmúlnak, hidd el.

legyél hálás azért, hogy a hallgatója, diákja lehetsz.

amúgy én full csendes vagyok és nem egy túl érzelmes ember úgyhogy nem hiszem hogy látná rajtam, tudom irányítani az ilyesmit.

2023. nov. 23. 18:45
 9/10 anonim ***** válasza:

1-es, azért ez sok mindentől függ. lehet már sok éve van kapcsolatban és ilyenkor megszokod a másikat, egy alapvető kiegészítővé válik számodra (bármilyen csúnyán is hangzik de ilyen a megszokás) -- ez nem jelenti, hogy ne szeretné, csak ilyenkor megeshet hogy elfelejtjük értékelni, amink van.

az, hogy crushod alakul ki, nem ördögtől való, a döntő az, hogy hogyan kezeled.

2023. nov. 23. 18:47
 10/10 anonim ***** válasza:

Kérdező, amúgy 100%-ban ugyanilyen helyzetben vagyok mint te, kivéve hogy nekem az érdeklődésem full az ő szakterületére is terjed ki, ha gondolod dobj üzit és beszélhetünk :D de bátorítani butaságokra nem foglak, ahogy magamnak sem engedem meg, hogy a diák-tanár kapcsolatot, a tiszteletet bemocskoljam hülyeséggel..

bűntudatot viszont ne érezz emiatt. már azzal több vagy, mint a megcsalós idióták, hogy a párodra gondolsz, és hogy szégyelled a dolgot.

2023. nov. 23. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!