Érdemes otthagyni a tanárit?
Figyelt kérdés
Tanárira vettek fel, önmagában a tanulással nem is lenne probléma, ellenben az állandó szereplés nagyon kicsinál. Nagyon gondolkozom, hogy így 3. félév után kiszállnék ebből az egészből, s átmennék inkább mérnökire, ahol talán nem kell ennyit szerepelni, nincs ennyi szóbeli vizsga, mint itt. Mentálisan nagyon kivagyok.2023. nov. 8. 16:38
1/10 anonim válasza:
Ha a szereplés nem a te világod érdemes megfontolni. Tanárként konkrétan állandóan szerepelnél.
2/10 A kérdező kommentje:
De mérnökin is sokat kell szerepelni. Nem?
2023. nov. 8. 17:32
3/10 anonim válasza:
#2 nálunk vannak olyanok mérnökin, akiket eddig beszélni sem hallottam és nem vagyunk sokan.
4/10 anonim válasza:
Mérnöki szakokon általában kevesebbet kell szerepelni. Viszont tanári szakról nem lehet mérnöki szakra átjelentkezni. Újra kell felvételizned, februárban beadni a jelentkezésed, pont úgy, mint egy végzős középiskolásnak. S persze ezelőtt érdemes volna átgondolnod, hogy van-e reális esélyed a meglévő középiskolai és érettségi eredményeid alapján a vágyott egyetem vágyott mérnöki szakjára bekerülni. Nézd meg a felvi.hu-n a tavalyi ponthatárokat, mert ha ezektől sokkal elmaradsz, akkor legalább egy tárgyból újra kell érettségizned májusban, s erre is fel kell készülnöd.
5/10 A kérdező kommentje:
4. Persze, ez világos. Matek-föcin vagyok amúgy. 2 emelttel. Ahogy nézem, elegendő lesz ez a 2 tárgy is mérnökire való bekerüléshez.
3. Hanyad éves vagy?
2023. nov. 8. 19:00
6/10 anonim válasza:
A matek tanári azért nagyon értékes! (Persze az osszes tanári szakpar az, de nagyon sok gyerek szorul korrepetalasra matekbol)
Ezzel azt szeretném reprezentalni, hogy simán el tudnál menni magantanarnak, ahol sokat nem kell szerepelned, sőt szinte semennyit!
Melyik mérnöki érdekel egyébként?
8/10 A kérdező kommentje:
6. Jármű. Járművek körül forog az életem, ha lehet így fogalmazni.
2023. nov. 8. 21:14
9/10 anonim válasza:
Hát anyagiak alapján nem is kérdéses a dolog. Egy kevesebbet fizető teruletet elvegezni úgy, hogy még nem is szereted az elég nagy öngól már bocs.
10/10 anonim válasza:
Nem az a kérdés, hogy az egyetemen mennyit kell szerepelni, hanem az, hogy utána a munkában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!