Szakdolgozat irodalomjegyzékébe olyan könyvet is feltüntethetek, amiből végül nem dolgoztam, de köze van a témához?
A szakdolgozat irodalomjegyzékébe azokat a könyveket tüntetheted fel, amelyeket felhasználtál.
Nagy baj nem hiszem, hogy érhet.
Nem.
Ha észreveszi valamelyik bíráló, lehúzhatja a dolgozatot.
Kérdezd még meg holnap is, jó?
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__magya..
Nem tudom magyar egyetemeknél hogy megy, de igazából attól függ, hogy mit kérnek (a témavezetőddel/konzulenseddel kellene erről beszélned egyébként).
Irodalomjegyzéket, vagy bibliográfiát? Magyarban sajnos nem annyira érzékelhető a különbség, mint angolul. References vs. Bibliography.
Én csak arról tudok nyilatkozni, hogy Kínában, Kanadában, Koreában, Ausztráliában, Új-Zélandon, Angliában, Németországban, USA-ban hogyan működik az esetek 90%-ában:
Ha irodalomjegyzéket (References, Reference List) kérnek, akkor csak azt lehet megadni, amit legalább egyszer szöveg közben is megemlítesz (citálsz).
Ha bibliográfiát (Bibliography) kérnek, akkor is azért elvárt, hogy X része a listának felhasznált anyag legyen, de olyat is listázhatsz, ami csak extra anyag, vagy a szöveged egy részét vagy egészét segít megérteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!