Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Csak én szeretném hogy legyen...

Csak én szeretném hogy legyen ismét online oktatás?

Figyelt kérdés

2023. nov. 4. 16:17
 1/7 anonim ***** válasza:
82%
Nem, vannak mások is.
2023. nov. 4. 16:44
 2/7 anonim ***** válasza:
60%
Nem csak te, rajtad kivül még vagy 3 másik ember is szeretné.
2023. nov. 4. 16:55
 3/7 anonim ***** válasza:
27%
Nekem is sokkal jobb volt, főleg hogy most napi 3,5 órát utazok.
2023. nov. 4. 16:57
 4/7 anonim ***** válasza:
61%
Van más lusta gyerek is, nem csak te.
2023. nov. 4. 17:02
 5/7 anonim ***** válasza:
Én mindig szerettem bejárni suliba, felsőoktatásban is, de most azért 250 km távolságból nem bánnám, ha online lenne. De nem lesz.
2023. nov. 4. 18:13
 6/7 anonim ***** válasza:
55%

Az online oktatás hosszútávon nem előnyös senkinek.

Egyrészt nem mindenki számára elérhető a mindig gyors internet, saját számítógép stb. Ez nagy költségekkel jár, mélyszegénységben élőknél nem is megoldható. Az pedig nem igazságos, hogy a szegényebb gyerekek nem juthatnak hozzá megfelelő oktatáshoz, és egyébként is csak mèg tovább mélyítené a szakadékot.

Másrészt a tanítás sokkal kevésbé hatékony így egy képernyőn keresztül. A tanárok nem tudnak megfelelően foglalkozni a diákokkal ekkora távolságból.

Vannak, akik nagyon jól tanulnak önállóan, nekik nyilván könnyebb a helyzetük. De mi a helyzet azokkal, akiknek más a tanulási típusuk (ami egy veleszületett intelligenciatípushoz tartozik), és egyedül egyáltalán nem tudnak hatékonyan tanulni, csak élőben, társas környezetben? Számukra borzasztó az online oktatás.

Az otthonról tanulást az is megnehezíti, hogy az otthoni környezet sokkal jobban eltereli az ember figyelmét, mint ha ott ül egy teremben egy füzettel, és csak a tanulásra kell koncentrálnia.

Az se mindegy, hány évesekről beszélünk. Egyetemistáknál pl. könnyebben kivitelezhető az online oktatás, hiszen alapból sokat tanulnak egyedül. De tapasztalatból mondom, hogy a legtöbb hallgató még így is nagyon rossznak éli meg.

Viszont minél fiatalabbakról beszélünk, annál nehezebb a helyzet, hiszen ők még azt se sajátították el, hogy hogyan kell jól tanulni, csak most ismerkednek mindennel, a saját képességeikkel, most tanulnak meg tanulni. A covid alatt rengeteg kisiskolás pl. NEM TANULT MEG RENDESEN ÍRNI-OLVASNI. Ez nyilván nonszensz.

Csomó diák/hallgató azért szerette az online oktatást, mert lusta, és örült, hogy könnyebben elsumákolhatta a dolgokat, könnyebben puskázott stb. Ennek szintén nincs értelme, hosszútávon káros, hiszen nulla tudással kerül ki az iskolából, legkésőbb az érettségin/államvizsgán elhasal, mert kiderül, hogy nem tanult meg semmit.

Végül pedig az iskola többek között arra való, hogy a gyerekek megtanuljanak szocializálódni, egyetemen pedig kapcsolatokat alakíthassanak ki a későbbi munkájukhoz. Még akkor is, ha valaki jól elvan egyedül, szüksége van az iskola élményére, hiszen másképp soha nem fog tudni megtanulni megfelelően kommunikálni, alkalmazkodni másokhoz, vagy megtanulni azt, hogyan érje el, hogy mások is tiszteletben tartsák őt stb stb.

2023. nov. 4. 19:07
 7/7 De La Cruse ***** válasza:
Jobb a közvetlen kontakt de vizsgára készülésnél és témazárónál kincset ér az online tanári összefoglaló.
2023. nov. 12. 07:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!