A Ba diploma vagy az MSc diploma ér többet?
Figyelt kérdés
Mennyivel ér többet egy MSc mint egy alapdiploma? Vagy ha például én jogász leszek és jogász diplomám lesz az többet ér így magában, mintha lenne egy mesterdiplomám egy alapképzésre?2023. nov. 2. 23:10
1/4 anonim válasza:
Elég nehéz úgy értelmezni a kérdésedet, hogy te magad se érted. Nyilvánvaló, hogy a mesterdiploma magasabb szintű, mint az alap (Mért kutyulod a Sc-t az A-val?), de az ötéves osztatlan képzések, mint a jogász pont ugyanolyan értékűek, mint az alap (3) +mester (2) együtt.
2/4 anonim válasza:
Egy osztatlan mesterdiploma pont ugyanannyit ér, mint egy alap+mesterdiploma együtt. Mind a kettő MA vagy MSc végzettség. A különbség inkább a különböző szakok mélységében és munkaerőpiaci megítélésében van.
3/4 anonim válasza:
Eléggé értelmetlen kontextus nélkül arról beszélni, melyik ér "többet".
Az alapképzés EKKR/MKKR 6-os szintű végzettséget ad, a mesterképzés (függetlenül attól, hogy osztott vagy osztatlan) EKKR/MKKR 7-es szintű. Ilyenformán a mesterdiploma "többet ér", bár ha megkérdezel egy alapszakot végzett közgazdászt és egy mesterszakot végzett néprajzost, hogy vajon melyik ér többet, lehet, hogy nem ezt fogják megerősíteni.
A jogász diploma ugyanúgy mesterdiplomának számít, mint bármelyik mesterképzési szak, pusztán e tekintetben nincs különbség. A piacképesség már más kérdés, szerintem az lényegesen jobban befolyásolja egy diploma értékét.
4/4 anonim válasza:
Van BA, ami utân jön az MA, valamint a Bsc, ami után az Msc. Nyilván a mester többet ér, mint az alap. Nem értem miért kevered a kettőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!