Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Gazdasági szakkal mennyire...

Gazdasági szakkal mennyire lehet elhelyezkedni?

Figyelt kérdés

Könyvelőirodában vagy bankban szeretnék elhelyezkedni, ilyen végzettségem lesz már nemsokára. Mivel nem hiányszakma, így félek, hogy nem sikerül tapasztalatot szereznem. Nincsen sajnos ismerősöm sem ilyen körökben. Mindenhol tapasztalatot kérnek, de pályakezdőként nem tudok felmutatni semmilyen tapasztalatot és így nem szívesen alkalmaznak. Kapcsolatok híján lehet ebben el sem fogok tudni helyezkedni?

Van valami tanácsotok nekem?

2023. nov. 2. 15:28
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Képezd magad.

Közgazdász az is, aki elvégzett egy alapszakot, és csak ennyit tud felmutanti, meg az is, aki emellett tárgyalóképes szinten beszél 2 idegen nyelvet, haladó szinten ismeri az MS Office szoftvereket (kiváltképp az Excelt), meg fel tud mutatni valamilyen plusz képzettséget is (pl. mérlegképes könyvelői, adótanácsadó, IFRS, stb).

Az se baj, ha elsőre olyan munkahelyed lesz, ahol kevesebbet fizetnek, ha cserébe tudsz ott tanulni. Ezerszer többet ér mondjuk egy olyan könyvelőiroda, ahol engednek minden munkafolyamatba betekinteni, mint az, ahol csak annyit mondanak, hogy tessék, akkor innentől te könyveled a bankot - még akkor is, ha utóbbi jobban fizet.

Emellett legyél rugalmas, és kész egy esetleges költözésre. Nem tudom, hol laksz, de ezek a pozíciók (főleg a bankok) jellemzően nagyobb városokban vannak, és bár egyre inkább jellemző a távmunka lehetősége, nem nagyon szeretnek ezzel élni, főleg teljes állásban.

2023. nov. 2. 15:50
 2/3 anonim ***** válasza:
68%

Én könyvelőként dolgozom, de diploma nélkül, “csak” mérlegképes könyvelő vagyok.

Mikor kezdtem egy sima érettségivel indultam, még a mérlegképes képzést sem kezdtem el. Ez 2 éve volt.

Hamar találtam állást, viszonylag könyvelő hiány van a piacon, a legtöbb helyen tapasztalatot kérnek, de van ahol szívesen betanítanak teljesen kezdőt is.

Budapestről írok leginkább.

2023. nov. 2. 15:55
 3/3 anonim ***** válasza:
53%

"Van valami tanácsotok nekem?"

Nagyon egyszerű a képlet, használd ki az egyetem nyújtotta lehetőségeket, mellette pedig képezd tovább magadat. Ha van egy mezei gazdasági diplomád mondjuk egy középfokú nyelvvizsgával és semmi ipari tapasztalattal, valamint a tudásod addig terjed amit az egyetemen oktattak, akkor előfordulhat hogy a kutyának sem fogsz kelleni, mert találnak tőled sokkal jobb jelentkezőket.

Viszont ha rendelkezel egy gazdasági diplomával, mellé 2 felsőfokú nyelvvizsgával (angol, német), egyetemi TDK helyezéssel, nemzetközi publikációval / konferencia előadással vagy plakáttal, mellette pedig hobbi szinten képezeted magadat mondjuk statisztikából / programozásból és létrehoztál valami látványos hobbi projektet (pl: data analyst / machine learning alapú) amit feltöltöttél egy nyilvános repoba mint referenciamunka és nem helyezkedtél el 2 héten belül akkor dobj légyszi egy üzenetet.

2023. nov. 2. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!