Mit oktat egy szlovák történelemtanár?
A szlovákok és a szlávok történetét, valamint a jelenlegi Szlovákia és a környező területek történelmét.
Nekünk magyaroknak van fehér lövünk, csodaszarvasunk stb és a szlovákoknál is vannak hasonló dolgaik.
Mert mi magarok véletlenül sem tanulunk
-az őskorról
-a kora ókorról
-az ókori görög történelemről
-az ókori római történelemről
-részben az ókori egyiptomi történelemről
-Nagy Sándor birodalmáról
-a Frank birodalomról
-az Egyesült Királyság elnagyolt történelméről
-Franciaország elnagyolt történelméről
-a német-rümai birodalom nem-magyar részeiről
-a francia forradalomról
-a Szovjetunióról
-a náci birodlaomról
-az USA és a szovjetek közti hidegháborús tevékenységről
Ezek mind tök függetlenek a magyar történelemtől. MÁrmint ja, hatással volt ránk, de a szlovák területekre is éppúgy, zóval nyilván téma ott is.
Arról nem is beszélve, hogy a magyar történelemben is van párszáz év amikor abszolút nem a magyarok irányítottak, hanem mondjuk a törökök vagy az osztrákok vagy a németek vagy az oroszok. Azokat mi miért is tanuljuk? Ja... mer ta történelmünk része az is...
Akkor a szlovákok miért is ne tanulnák ugyanezt?
Amúgy ezt úg ykérdezed kérdező, mintha Lehel a kürtjét nem egy szláv emberhez vágta volna oda:D Nyugi, nekik is van ezer+ év történelmük, csak épp úgy hangzik, hogy "és ezidő alatt mindvégig magyar elnyomásban élt a nemzetünk"
Minden f*đznak két oldala van, nem érdemes úgy tenni, mintha a miénk a végtelenségbe nyúlna:D
Első vagyok, 14:44-es: Kérdező, a rosszindulat egyáltalán nem vicces amúgy, amint arra a többi válaszoló is rámutatott.
Amúgy miért pont a szlovákokat pécézted ki? Tudom, mert addig terjednek az ismereteid. De az, hogy a horvátokkal majdnem 900 évig egy államban éltünk, és nem egy nemzeti hősünk horvát volt, az persze tök lényegtelen :)
Szlovákiában a történelem nincs annyira központba állítva, mint nálunk, kevesebb az óraszáma és nem kötelező érettségi tárgy.
Olvasgattam - vagy inkább nézegettem, mert nem tudok szlovákul - szlovák középiskolai történelemkönyvet, és a nacionalizmus megjelenése előtti időszak úgy van tárgyalva, mint közös történelmünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!