Ha el vegzek egy tortenelem alap szakot majd a mestert utana egy egy eves kepzes utan már tanithatok?
Figyelt kérdés
Nagyon sok dolgot olvastam és tortenelem szakra szeretnek menni, ha esetleg tori tanar szeretnek majd lenni akkor ez így mukodik ugye?2023. okt. 11. 20:48
1/4 anonim válasza:
Igen, bár ha mindenképp tanítani szeretnél, inkább a kétszakos osztatlan képzést ajánlom. Az új tanárképzési rendszerben ez “csak” 5 év, tehát hamarabb is végeznél, egy -tanítási szempontból- értékesebb papírod lesz, ráadásul szakdolgozatból és záróvizsgából is kevesebb lesz, ez sem elhanyagolható.
De válaszolva még egyszer az eredeti kérdésre, igen, jelenleg így működik.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszi! Már végzek egy szakot éppen és amellet csinálnám, ezért gondoltam így
2023. okt. 12. 08:08
3/4 anonim válasza:
#2: Vigyázz, nehogy túl nagy fába vágd a fejszédet. A történelem alap- és mesterszak, vagy a történelem-x szakpáros tanárképzés egyáltalán nem kismiska, s egy másik szakkal együtt végezni csak nagyon könnyen tanuló embereknek lehetséges. Arra gondolj, hogy a jelenleg végzett szakod és az újonnan elkezdett szak vizsgaidőszakjai időben egybeesnek, így rettentően sűrű vizsgaidőszakjaid lesznek. S persze arra is gondolnod kell, hogy összesen 12 államilag támogatott féléved van, amely párhuzamos képzés esetén dupla sebességgel fogy. S ha elfogynak az államis féléveid, onnantól keményen fizetned kell minden félévért, még akkor is, ha kitűnő tanulmányi eredményeid vannak.
4/4 A kérdező kommentje:
igen ezekkel tisztában vagyok,nem baj, illetve társadalomtudományi területen tanulok így pár tárgyat ha minden igaz el is tudok fogadtatni majd ha jól tudom
2023. okt. 12. 10:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!