Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Az osztályátlag (meg az enyém...

Az osztályátlag (meg az enyém is) kereken 1,00 matematikából, mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Év eleje van, most mentem Gimnáziumba. Általános iskolában 4es voltam matematikából. Az új tanár röpdolgozatot irat minden héten 2x-t, de csak 5 és 1-es jegyet ad. Ha hibátlan akkor nem kapunk jegyet, de 3 hibátlan dolgozatra kapunk egy 5-öst. Ha 1-et hibázunk akkor már 1-est ad, de oda nem kell 3 jegy. Namár most, az egész osztály átlaga 1,00 mivel mindenki hibázott valamit a dolgozatba. (volt aki nem de 30 gyerekből kb 4) Lehet egyáltalán ilyet csinálni? Általánosban nagyon szerettem a matekot, de most már úgy utálom, hogy az hihetetlen.
2023. okt. 5. 17:35
 1/9 anonim ***** válasza:
90%

Így nem szabad osztályozni!

A szülők keressék az igazgatót!

2023. okt. 5. 17:37
 2/9 anonim ***** válasza:
83%
A tanár nem veszi észre, hogy ez egy gimnázium, nem egy egyetem. Beszéljenek a szülők az igazgatóval!
2023. okt. 5. 17:48
 3/9 anonim ***** válasza:
75%
Az osztályzás a honlapon megtalálható Pedagógiai programban előírt módon lehetséges. Ha attól eltér, jelenteni kell az igazgatónak.
2023. okt. 5. 17:54
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! #3 Az iskola honlapján találom meg azt az adatot?
2023. okt. 5. 17:56
 5/9 A kérdező kommentje:
Jaj bocsánat, közben megtaláltam
2023. okt. 5. 17:58
 6/9 A kérdező kommentje:

Megtaláltam egy ilyen részt:

Írásbeli felelet:

Tartalma: adott tananyag, lecke kérdésekre (összefüggően), vagy kérdésekre egyenként adott

válaszokkal történő ellenőrzése. Alapfogalmak, jelzések, szabályok, törvényszerűségek, összefüggések

ellenőrzése néhány fővel, vagy minden tanulóval.

A tanulók tanulmányi munkájának egységes értékelése érdekében az írásbeli dolgozatok teljesítményét

százalékos arányban fejezzük ki.

Összefüggések számonkérése

Jeles 100-90% - Kiválóan teljesített

Jó 89-74% - Jól teljesített

Közepes 74-61% - Megfelelően teljesített

Elégséges 60-41% - Gyengén teljesített

Elégtelen 40-0% - Felzárkóztatásra szorul

Ezen százalékos ponthatároktól a pedagógusok a dolgozatok összeállításakor, az osztályok sajátos

összetételére, illetve az összeállított dolgozat nehézségére való tekintettel eltérhetnek, de erre a tanulók

figyelmét fel kell hívni.

Az írásbeli felelet, röpdolgozat íratásáról nem köteles a nevelő előre tájékoztatni a tanulót, szabadon

dönthet alkalmazásáról. Nem lehet azonban az írásbeli beszámoltatást a fegyelmezés eszközeként.

Ez lenne esetleg az?

alkalmazni a tanítási órán, lehetőséget kell adni a tanulónak a beszámoló előtt a felkészülésre. Ezeknek

az írásbeli beszámoltatásoknak ugyanolyan súllyal kell bírniuk a tanuló félévi és év végi értékelésében,

mint a szóbeli feleleteknek.

2023. okt. 5. 18:11
 7/9 anonim ***** válasza:
66%
Hát igen, ott vannak a %-ok. Az 1 hiba ugyebár nem 40% alatt van. A 100% viszont, ha számonkérés, és nem gyakorlás, márpedig ha egyest lehet a feladatra kapni, az számonkérés, 5-ös, nem pedig semmi. A tanár orrára kell koppintani, ne féljenek a szülők. Mindenki addig szemétkedik, amíg hagyják neki.
2023. okt. 5. 19:20
 8/9 anonim ***** válasza:
8%
Valahogy kamuszagot érzek. Vagy tényleg teljesen meghülyült a tanár.
2023. okt. 6. 07:04
 9/9 A kérdező kommentje:
#8 Egyáltalán nem kamuzok, ha kell küldök képet is a kretamrol!
2023. okt. 6. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!