A sin-t, cos-t és tg-t miért tanítják ilyen magas szinten?
Figyelt kérdés
Az emberek kb. 95%-a nem is fogja használni felnőtt korában2023. okt. 4. 16:15
1/9 anonim válasza:
A tananyag 90%át nem használják az emberek
Kivéve ha valami a szakmájába vág
És szintén 90%ot a felejtésnek tanítanak az alkalmatlan módszerek és az alkalmatlan tanárok miatt
2/9 anonim válasza:
Általában nem használják, bár előjöhet néha. Leginkább gondolkodni és megérteni tanítanak az ilyen tananyagok, mert ezek már összetett gondolkodást és következtetést igényelnek.
3/9 anonim válasza:
Nem mondanám annyira magas szintnek. Megtanítják mi az, mutatnak pár összefüggést, amit megjegyezni se kell, csak függvénytáblázatból alkalmazni.
4/9 anonim válasza:
Hogy legyen valami rálátásod a világra. Egyébként ezek nagyon alap összefüggések, és megérteni kellene, nem megtanulni.
5/9 anonim válasza:
Az mit jelent, bemagoltatják a függvénytáblát? Bár már azt hiszem, benne sincs, mert mindenkinek van zsebszámológépe.
6/9 anonim válasza:
Én ellentmondok annak, hogy az emberek 95%-a nem fogja használni. Sokan mennek egyetemre, és sok szakon szükség van erre a tudásra.
Hogy egyetem után nem biztos, hogy használni fogja, azzal egyetértek. De attól még a középiskolai trigonometria nem egy olyan anyag, amit érettségi után az emberek 95%-a kihajíthatna az ablakon.
7/9 anonim válasza:
>Az emberek kb. 95%-a nem is fogja használni felnőtt korában
-Ez pont arra utal, hogy nem tanítják elég alaposan, nem lesz belőle használható tudás.
8/9 anonim válasza:
A trigonometriát képlet szintjén tanítják, ami benne van a függvénytáblázatban. A tanár csak azt kéri számon hogy be tudsz e helyettesíteni és számológéppel ki tudod e számolni. Szerintem ez egyáltalán nem agysebészet. A bölcsész agyammal simán megtanultam.
9/9 anonim válasza:
Nyilván a társadalom nagy része, a hülyék, elvannak a hétköznapi alkalmazások nélkül is, elég az anya hozzál már egy sört a tévénézéshez. Ezért van az, hogy megelőz valakit az úton, és mikor visszatér eléje, akkor a megelőzött majdnem felökleli, mert ugye a sebesség úttengely-irányú része kisebb lesz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!