Az ELTE-n tényleg keményebb minden szak, mint a vidéki egyetemeken?
Nagyon szak, és főleg kurzusfüggő. Nekem van kollégám, aki nemrég végzett az ELTE-n közgazdászként, elkértem a jegyzeteit, kíváncsi voltam, miben tanulnak többet/mást, mint én anno az SZTE-n ugyanazon a szakon.
A többi területről ennélfogva nem tudok nyilatkozni, de itt marginális volt az eltérés, és nem is igazán tudtunk volna rámutatni arra, hogy összességében melyik lehetett a könnyebb vagy nehezebb.
Én most egy vidéki egyetemen vagyok egy másik vidéki egyetem után, de ott pl akaratlanul is azt érzem, hogy sokkal gyengébb az egész rendszer.
Ezért is lettem kíváncsi a nagy nevű budapesti egyetemekkel mi a helyzet.
Nem, vidéken keményebb. Nem azért, mert többet követelnek, hanem mert szar a tanári magyarázat és a jegyzet is, de követelmény az van. Persze minden általánosítás hiba, ez egy vélemény, aztán majd sokat elolvasva átlagolsz...
Ez nem a "futottak még" felsőoktatásra vonatkozik, az tényleg alibiképzés, de annyit is ér, hanem a tényleges egyetemekre.
4. “hanem mert szar a tanári magyarázat és a jegyzet is, de követelmény az van”
Mondjuk ebben az ELTE is jeleskedik. :D
6. “SZTE természettudományi kara oda vissza veri az ELTE azonos karát minden tekintetben.”
Kitalálom: egy SZTE-hallgatóhoz van kora reggeli szerencsénk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!