Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Az ELTE-n tényleg keményebb...

Az ELTE-n tényleg keményebb minden szak, mint a vidéki egyetemeken?

Figyelt kérdés
2023. okt. 4. 13:11
 1/8 anonim ***** válasza:
95%
Igen. Magasabb színvonalúak és keményebbek is. És ez még a jó vidéki egyetemekre (SZTE) is vonatkozik.
2023. okt. 4. 13:21
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon szak, és főleg kurzusfüggő. Nekem van kollégám, aki nemrég végzett az ELTE-n közgazdászként, elkértem a jegyzeteit, kíváncsi voltam, miben tanulnak többet/mást, mint én anno az SZTE-n ugyanazon a szakon.

A többi területről ennélfogva nem tudok nyilatkozni, de itt marginális volt az eltérés, és nem is igazán tudtunk volna rámutatni arra, hogy összességében melyik lehetett a könnyebb vagy nehezebb.

2023. okt. 4. 13:59
 3/8 A kérdező kommentje:

Én most egy vidéki egyetemen vagyok egy másik vidéki egyetem után, de ott pl akaratlanul is azt érzem, hogy sokkal gyengébb az egész rendszer.

Ezért is lettem kíváncsi a nagy nevű budapesti egyetemekkel mi a helyzet.

2023. okt. 4. 14:08
 4/8 anonim ***** válasza:
12%

Nem, vidéken keményebb. Nem azért, mert többet követelnek, hanem mert szar a tanári magyarázat és a jegyzet is, de követelmény az van. Persze minden általánosítás hiba, ez egy vélemény, aztán majd sokat elolvasva átlagolsz...

Ez nem a "futottak még" felsőoktatásra vonatkozik, az tényleg alibiképzés, de annyit is ér, hanem a tényleges egyetemekre.

2023. okt. 4. 17:01
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

4. “hanem mert szar a tanári magyarázat és a jegyzet is, de követelmény az van”

Mondjuk ebben az ELTE is jeleskedik. :D

2023. okt. 4. 17:02
 6/8 anonim ***** válasza:
53%
SZTE természettudományi kara oda vissza veri az ELTE azonos karát minden tekintetben. Szóval ha szenvedősebb, akkor az csak a komplexusos, -akkor is megmutatjuk hozzáállású tanárok miatt van és semmi értelme.
2023. okt. 13. 05:47
 7/8 anonim ***** válasza:

6. “SZTE természettudományi kara oda vissza veri az ELTE azonos karát minden tekintetben.”

Kitalálom: egy SZTE-hallgatóhoz van kora reggeli szerencsénk?

2023. okt. 13. 06:09
 8/8 anonim ***** válasza:
Az voltam, és vannak eltés munkatársaim. Amiket mesélnek, teljesen alátámasztják azt, amit mondtam.
2023. okt. 13. 06:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!