Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha most már ugye jártam 1...

Ha most már ugye jártam 1 hónapot gimnáziumba, átiratkozhatok egy másik gimnáziumba esti tagozatra?

Figyelt kérdés
(már nem vagyok tanköteles(

2023. szept. 28. 06:15
 1/2 anonim ***** válasza:
98%

Ha találsz olyan sulit ami hajlandó átvenni akkor átiratkozhatsz.

Azt ugye tudod, hogy az estis diákkal kevesebb kedvezményed lesz (például nem diákmunkázhatsz)?

2023. szept. 28. 07:26
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Átjelentkezni egyik iskolából egy másikba bármikor lehetséges, de arra, hogy valóban átvesznek, nincs garancia. A fogadó iskolához kell benyújtani egy írásos kérvényt, s a fogadó iskola igazgatója dönt az átvételről. A döntés előtt a fogadó iskolának joga van felvételi elbeszélgetésre behívni, illetve esetleg különbözeti vizsgákat is előírhat. De mivel esti gimnáziumba általában mindenkit fölvesznek, ezért szinte biztos, hogy gond nélkül áltvesznek.

Ugyanakkor azt azért tudnod kell, hogy az esti gimnáziumokban az órákra heti 2 vagy 3 délután és este kerül sor, általában délután 3 vagy 4 órási kezdéssel, és a megjelenés kötelező (túl sok igazolatlan óra esetén ugyanúgy kirúgnak, mint nappalin). Más szóval ez csak rugalmas időbeosztású munkahely mellett végezhető. Ha a leendő munkáltatód ragaszkodik ahhoz, hogy minden nap fél 5-ig bent legyél a munkahelyeden, akkor az egész nem fog működni.

2023. szept. 28. 07:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!