Főiskolán, egyetemen nagy lerészegedések vannak?
Az sem jogosít fel arra, hogy lebunkózz valakit.
Könnyű így arc nélkül, szégyelld magad.
A kérdezőnek üzenem: nem tudom, hogy miért tetted fel a kérdést, gondolom azért, mert izgat a téma.
Nagy évfolyamon keress a beállítottságodnak megfelelő csoportot, azonban kis létszám esetén fontos a közösségépítés. De ez nem egyenlő az ész nélkül ivással, csak okosan.
Főleg, ha lány vagy.
Sok szerencsét az egyetemi éveidhez, nagyon szép korszak!
Nálunk közgázon eszméletlen nagy lerészegedések voltak és én is kivettem belőlük a részemet. Ennek ellenére nekem is és a többi bulizósabbnak is jó eredményeink voltak. Sőt, páram a mesterképzésre is jelentkeztek és ha így visszagondolok a társaságra, egyikről sem tudnám kijelenteni, hogy félrecsúszott volna.
Voltak persze olyanok is, akik nagy szemforgatások közepette szörnyülködtek az ivászatainkon; jópáran közülük egyetem után visszamentek a kisvárosba ahonnan jöttek - esetleg falura - és most a helyi TSZnél könyvelőként dolgoznak. Nem dobbantottak nagyot, de én ezért nem nézem le őket, annak ellenére, hogy visszafele ez nem igazán van így.
Hát mi rendszeresen berúgtunk, nagyokat dajdanoztunk, de több ilyen bulicsoport volt.
Ja és az egyik legjobb tanuló voltam az évfolyamban. Heh!
És amúgy tényleg nem fontos leinni magad! Már csak azért sem, mert lehet kimaradsz másnap egy-két jó előadásból :-P
A másik, nem kell feltétlenül inni ahhoz, hogy jó társaságba legyél, meg, hogy esetleg ki ne maradj az elengedhetetlenül fontos infóáramlatból! Elég egy jól összefogó évfolyam is!
Hajrá!
Lehet ám bizony inni az egyetemeken, de ez sokban függ attól is hogy milyen helyen, szakon karon vagy. Nagy általánosságban igaz az, hogy minél nagyobb a szakod, annál nagyobb az esélye, hogy összejön egy jó kis társaság. (Régebben jobb volt a szakpárok idején, mert rengetg embert megismertél a közös előadásokon, mostanra ez sok helyen eltünt)
Nálunk pl. kicsi közösség volt, alig voltunk 30-an, olyan volt az egész mint egy szakközépiskolai v. gimis osztály, megvoltak a saját óráink, a saját napirendünk, sokszor alig voltunk bent páran, ráadásul nagyon szétszórt volt az érdeklődés, mi 2-3-an voltunk, akik jól elvoltunk, sokat kocsmáztunk stb. Aztán átmentem levelezőre, mert olyan kevés óránk lett, és annyira szétszórva, hogy nem érte meg nappalin maradnom, inkább elmentem dolgozni :)
De még mennyire.....
De persze nem kötelező részt venni benne mindig, de azért egyszer-kétszer érdemes.... Én imádtam egyetemista lenni, folyamatosan társaságban lenni. Nem kell minden alkalommal lerészegedni, elég 1 pohárkával is, csak vegyél részt a társasági életben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!