Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Katolikus kollégium ateistakén...

Katolikus kollégium ateistaként elviselhető?

Figyelt kérdés
Sajnos csak vallásos koleszba tudtam felvételizni. Így milyen lesz? Sajnos vannak kötelező hittanórák meg ilyesmik, amikre magától érthetődően semmi kedvem sincsen menni.

2023. szept. 9. 00:16
 1/5 anonim ***** válasza:
93%
Fogd fel a hittanórákat úgy, mint ami arról szól, hogy miben hisznek a katolikusok! Hittan = A katolikus kereszténység megismerése.
2023. szept. 9. 13:57
 2/5 anonim ***** válasza:
9%
még az is lehet, hogy a végén megtérsz
2023. szept. 9. 17:35
 3/5 anonim ***** válasza:
10%

Az általános műveltséghez hozzátartozik - többek között - a Biblia ismerete is.

A hittanórákon ne a maszlagot figyeld, hanem a (szerintük) történelmi tényeket, nem fogsz belehalni.

A kisebbik fiam azért ment a katolikusokhoz , mert a városunkban a másik gimnázium nagyon gyenge és kevert, ő pedig nagyon jó tanuló volt.

Jobb volt így, mint másfél órát utazni naponta, holott az egész család ateista.

Neki sem ártott, de eszébe sem jutott "megtérni".

Úgy fogta fel a hittant, mint egy akármilyen más tantárgyat, amit kellett, megtanulta, így a nívója sem csökkent.

2023. szept. 9. 19:15
 4/5 anonim ***** válasza:
83%

Ha nem kötelező lógt el. Tudtommal nem senkire se lehet ez kötelezni egy koliban.

Időhúzás, mert vannak jobb szekuláris liberális tanulmányok a kereszténységről, ami inkább tanítani kell e helyett.

2023. szept. 10. 08:21
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Ki lehet bírni. Ez ugyanolyan, hogy én meg a fizikát utáltam, de mivel kötelezően benne volt az órarendben, bejártam az órára és túléltem.

Ne tegyél megjegyzéseket, ne mondogass olyanokat, hogy ez meg az mekkora marhaság (még ha esetleg úgy is érzed) és fölösleges vitákba ne menj bele. Lesznek ugyanúgy barátaid. A közhiedelemmel ellentétben, mi katolikusok nem mind vagyunk bigott sznobok. (Katolikusként mondom, hogy az olyanokat, aki csak fennhangon reklámozza, hogy ő milyen nagyon vallásos, nem igazán bírom.) Azt a pár hittan órát ki lehet bírni, gondolj rá úgy, mint bármelyik másik tantárgyra. A mi osztályunk nagy része sem volt hívő. Szépen csendben végig ülték a miséket meg a hittanórákat meg megtanulták az anyagot, mint egy verset, vagy töri leckét és ennyi. Ha nem szólod le őket, hogy miért járnak templomba, vagy hittanra, nem lesz gond. Nálunk sem utálták ki az ateista kollégistákat.

2023. szept. 10. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!