Hogyan lehet utólagosan passziváltatni és otthagyni az egyetemet (bme msc)?
Tudom, olvassam el ennek a menetét, el is fogom persze.
Inkább az a problémám, hogy megfelelési kényszeres vagyok és kicsit szégyenlem magam emiatt, hogy első héten besokalltam, még azért nem akarom otthagyni, azért kérdezem az utólagos passzívot.
Attól tartok valamiért a legjobban, hogy ilyenkor kell esetleg szólni az oktatóknak vagy mi van? A másik, ami zavar, hogy kell projekt témát választani, ami esetleg egy kutatócsoporthoz kötődik és tartok attól is, hogy mi lesz, ha egyszercsak lemondom a félév közepén, meg valakitől esetleg elvettem a helyet.
Tudna mondani valaki tapasztalatot ezzel, aki otthagyta msc-n a szakot? Simán ment? Kikkel kellett mégis ezt lekommunikálni? Gondolom nem csak a Neptunban.
Tudom gyerekes kérdés ez, de elég ideges vagyok és könnyebb erről így beszélni, nincs nagyon most úgy senkim, akivel ezt megbeszélhetném.
Jó, közben rájöttem, hogy passziváltatni ezzel az indokkal nem fogok tudni.
Akkor gondolom beszélnem kell a tanárokkal így is úgy is.
Akkor inkább az a tapasztalat érdekelne, ha valaki csak simán otthagyott egy szakot.
Érdekel az a szak amire jelentkeztél, szívesen csinálnád (mint munka) a jövőben és az anyagmennyiségtől/követelményektől pánikoltál be vagy nem is érdekel? Ha az első nem biztos, hogy ott kellene hagyni.
Nem hagytam még ott egyetemet (csak majdnem), gondolom a to tud ebben segíteni.
Nem tartom magamat elég okosnak, illetve alapképzésből is vannak komoly hiányosságaim, mert volt olyan időszak, amikor nem tanultam rendesen és ez most előjön a plusz anyag mellé. Félek, hogy nem vagyok elég jó ehhez a szakhoz, nem is kapcsolódik szorosan az alapképzésemhez, más jellegű.
Egyébként is ideges, stresszes típus vagyok sajnos.
Igen, az biztos hogy kéne pszichiáter egyébként is.
Kell hogy legyen a neptunban valami ilyesmi kérvény. Ha nincs, akkor besétálsz a KTH-ba, és megmondod az ügyintézőnek, hogy ezt szeretnéd, majd útbaigazítanak
Nem, senkinek nem kell elmondani a KTH-s ügyintézőkön kívül (neki se kell közvetlen, ha leadod a kérvényt). Ez nem egy 300 fős középsuli, ahol mindenkinek tudnia kell mindenről, hanem egy 25 ezer fős egyetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!