Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mennyi idő megírni egy szakdol...

Mennyi idő megírni egy szakdolgozatot ?

Figyelt kérdés

Szűk 2 hónapom van rá, ugyanis november 2.-án le kell adni.

Gazdásznak tanulok, ennyi idő alatt meglehet írni? Portfólió volt előző félévbe , akkor kb. 10 oldalt megírtam.

Félek kicsúszok az időből, nektek mennyi idő volt megírni?

2023. szept. 5. 08:09
 1/8 anonim válasza:
100%
Témától, forrásoktól és a témavezetődtől is függ - de elsősorban rajtad múlik. Nekem az előkészítés 2 hónap volt, maga a dolgozat megírása 2 hét - igaz, én mérnök informatikus szakon végeztem...
2023. szept. 5. 08:15
 2/8 anonim ***** válasza:
76%
Péntek du nekiálltam, vasárnap este elküldtem készen a konzulensnek (aki kijelentette, nem érdekli, csak ha készen van). Alsó tagozatos vakok matematikatanítása, módszertan.
2023. szept. 5. 08:22
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Pszichológia mesterképzésen kutatással, szakirodalommal, kérdőívezéssel és annak elemzésével együtt 3 hét alatt megírtam. (De ez a 3 hét csak az írásról szólt.)
2023. szept. 5. 08:25
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Visszanéztem most word-ben a mesterszakos szakdolgozatom, ott jelzi a ráfordított időt, az első leütéstől az utolsó formázásig kicsit több, mint 23 óra volt (nyilván ezt nem egy ültő helyemben írtam meg, hanem kb. másfél-két hét alatt több részletben). Ez egyébként nagyjából reális, ha fejben tudod, hogy mit és hogyan akarsz leírni, akkor pár nap alatt elviekben meg tud lenni.

Nyilván itt az a fajta egyéni képesség nagyon számít, hogy mennyire tudsz koncentrálni, akár 6-8 órát kis túlzással egy helyben ülni, és érdemben dolgozni, ahelyett, hogy óránként elkezdenéd a Facebookot pörgetni, vagy csak üveges tekintettel bámulnál ki az ablakon. Én például ebből a szempontból szerencsés alkat vagyok, mert képes vagyok erre, de a párom abszolút nem, ő képtelen lett volna napi 2-3 óránál többet foglalkozni vele, és azt is csak legalább 2 részletben.

Ami fontos: vedd fel minél hamarabb a kapcsolatot a konzulenseddel, és beszéld át vele a szakdolgozat körülbelüli szerkezetét, ne az legyen, hogy bár kész van, de visszadobja, mert neki nem tetszik. Ha kell primer kutatás keretein belül kérdőívet, interjút csinálnod, azt kezdd el leszervezni. Az alsó hangon 1-1,5 hét is tud lenni, a kérdések összeállítása, az interjúk leszervezése, a válaszok beérkezése, kiértékelése. Ehhez a leszervezéshez nyilván szükség van arra is, hogy legalább pukkanásnyi fogalmad legyen arról, hogy mit akarsz a szakirodalmi áttekintésbe rakni, hiszen elvileg abból fogod levezetni a saját kutatásodat, és annak kérdéseit. A végén pedig hagyj legalább másfél-két hetet a konzulensnek arra, hogy átolvassa, tehát legkésőbb olyan október 20 környékéig küldd el neki, inkább azt tekintsd határidőnek.

Összességében nem lehetetlen, de tapasztalatból mondom, hogy a legnagyobb csapda az, hogy elbagatellizálja az ember, hogy "most 6 vagy 5 hét, teljesen mindegy". Kezdj neki már ma, ne halogasd, és menni fog. Hajrá.

2023. szept. 5. 08:56
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

#1 Mérnökinfón 2 hónap + 2 hét ez munka mellett jött össze?

Csak mert nekem hétköznap csak 1-2 óra szabadidőm van :/

2023. szept. 5. 09:49
 6/8 anonim ***** válasza:
80%
2 hétvége alatt megírtam készre.
2023. szept. 5. 10:06
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Pedagógus, és összességében nekem is max 2-3 hét volt, ha azt számolom, hány nap ültem neki tevékenyen az a közel 8 hónap alatt, amíg az elsőtől az utolsó leütésig megszületett.

Amíg nem szorított az idő, nagyon lazán vettem. mondjuk a konzulensem is csak kb másfél hónappal a leadás előtt jelentkezett be, hogy most már szeretne látni belőle valamit.

2023. szept. 6. 20:23
 8/8 anonim ***** válasza:

Nekem 4 hét volt.

Neki segítsünk, elveszettnek tűnik.

https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__magya..

2023. szept. 6. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!