Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Most akkor kötelező a gyógytes...

Most akkor kötelező a gyógytesi vagy sem?!

Figyelt kérdés
Bocsi, hogy megint ez a kérdés, láttam hogy van már olyan kérdés ( szinte ugyanaz ) de ott nem találtam egyértelmű választ. Szóval úszás és tesi is kötelező sulinkba. Összeszedtem vmit az úszodában ( nem részletezném ) és felmentettek. De csak úszásból, tesizni ugyanúgy tesizek heti 2x. Erre a tanár közli, hogy járnom kell gyógytesire. De minek ?? A betegségemen nem tud segíteni a gyógytesi, akkor kérdem én hogy minek ? Persze maga a tanárnő elmondta, hogy ahány diák jár gyógytesire, annyi pénzt kap ( fejpénz ) ezért akarja annyira hogy járjunk. A másik, hogy órák után kell menni, konkrétan 6-7. órában ( attól függ hány órám van ) és egy koszos teremben vmi papírvékony zivacson tornázunk. Ès osztályozza, ha ott vagy 5, ha nem akkor meg 1-es, ésha nem járok minden hónapban beírja azegyest, az megy a naplóban és simán megbuknak belőle, úgyhogy szakorvosi felmentésem van + tesizek is. Hát nem hiszem hogy ezt megtehetnék. Tanítási idő után van, és van jobb dolgom is, minthogy gyógytesire járkáljak. Azt se tudom mire tanuljak, melyik leckémet írjam, de azért még megszabja a délutánomat. És mi van, ha valakinek 7 órája van ?! Akkor nem tud járni sehogysem gyógytesire. Akkor az eleve megbukik ?! Szóval nevetséges az egész. A másik, hogy nem lehet másik gyógytesi tanárhoz járni, csakis hozzá. Pedig a falunkban van ilyen a volt sulimban. Valaki nem tudná bemásolni azt a linket, amelyben megtalálható az a jogszabály mely kötelezi a gyógytesit ilyen körülmények között? Addig amíg nem látom, nem hiszem el. És persze mindig nekünk kell alkalmazkodni a tanár igényeihez, mert ő annyi feladatot bevállal, hogy azt se tudja melyiket csinálja .. ( gyógyúszás, gyógytesi, ez meg az .. ) és akkor azt hiszi nekünk semmi programunk nincs, semmi nem létezik csak a suli suli és a suli . Nekem a gyógytesi ideje alatt különórám van, nem tudom az egészet átszervezni, csak azért mert a tanárnő nem tud előbb bekocsikázni. Sztem ez felháborító. Szóval valaki aki tudja, hogy ez hogyan műkődik leírná? Esetleg az erre vonatkozó jogszabályt ?
2010. okt. 16. 17:00
 1/2 anonim ***** válasza:
Hát nem hivatalos tárgyból, pl. gyógytorna nem lehet bukni. De ennek járj utána, sztem nincs ilyen tárgy. Akkor max. 2-est ad, meg fenyeget, de nem tud mit csinálni veled. Beírhat 25 egyest, de meg nem buktathat, év végén a 2-est meg kell adnia.
2010. okt. 16. 18:59
 2/2 anonim válasza:
A gyógytesi a "kihagyott" gyógytesi niatt van. Mozgásra szükség van. Bizony megteheti, hogy 1-est ad, és az bekerül a naplóba. A megfelelő óraszám kötelező, ha csak nem vagy fogyatékos, de téged más miatt mentettek fel. A mosgás nagyon fontos, hogy csinos kellemes mozgású nővé válj, és az izmaid ne tapadjanak le 20-25 éves korodra. Tudom, hogy ebben a korban nagyon nehéz ezt bevállalni, de ezt magadért csinálod, hogy szép, egészséges tested legyen.
2010. okt. 20. 07:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!